Opinii

O țară plină de „sinucigași”

Alfredo Gaito și Mario Antinucci sunt avocații italieni care încearcă să împiedice, prin pledoariile lor în curțile de justiție din Pensinsulă, trimiterea în țară a lui Ionel Arsene, fost lider PSD Neamț și al administrației județene, fugit din țară după primirea sentinței definitive de șase ani și opt luni, redusă după cea de peste opt ani în primă instanță, pentru fapte de corupție, trafic de influență și altele atât familiare unor lideri politici, îndeosebi PSD. Dacă am crede ce spun avocații Alfredo Gaito și Mario Antinucci l-am și plânge isteric pe Ionel Arsene. Ce soartă a avut omul ăsta și cât de greu își duce crucea!

Avocații lui Ionel Arsene susțin că acesta nu poate fi extrădat, din rațiuni medicale ce țin de depresie gravă cu tendințe suicidale când aude de România. În plus fostul lider PSD se teme de „persecuții politice” dacă revine în țară. Gaito și Antinucci au prezentat judecătorilor rapoarte psihiatrice, care arată că Arsene suferă de “tulburare depresivă majoră de natură severă și prezintă un risc ridicat de suicid în cazul în care cererea de extrădare va fi admisă”. De asemenea, ei mai arată că, odată extrădat, Ionel Arsene riscă „persecuția politică” în România, transmite presa din Italia, preluată de cea din România.

Riscul de persecuție politică pentru care Arsene n-ar trebui să revină în România este atribuit „celui mai important lider politic al grupului de conducere al precedentului guvern al României, puternic contestat de cel aflat în prezent în funcție”. Adică Marcel Ciolacu, premier și președintele PSD, nu mai doarme de grija lui Arsene, șpăgar în perioada lui Dragnea. Iar primejdia este atât de mare încât Arsene se gândește la sinucidere dacă vine acasă să facă pușcărie.

Știți câți lideri PSD apropiați lui Dragnea ar trebui să se sinucidă de frica lui Ciolacu, dacă ar fi cu fundament temerile avocaților Alfredo Gaito și Mario Antinucci? O grămadă. Viorica Dăncilă conferențiază așa monosilabic cum știe dumneaei și nu vrea să se sinucidă, Carmen Dan, nici dumneaei, domnul Codrin e beteag, săracul, dar alți doi fostul premier Tudose e ca fratele de Buzău cu „măi, Marcele”, Olguța Vasilescu e bine-mersi primăriță, ba însuși Ciolacu s-ar autopedepsi, dacă s-ar prinde, pentru obediența cu care a vâslit în interesul lui Dragnea când mergeau împreună cu Grindeanu la pește.

Nici măcar Dragnea nu a fost pedepsit mai mult decât să facă o emisiune culinară. Nu era păcat să se fi sinucis de frica persecuției lui Ciolacu și să constate până la urmă că numai cine nu fură în țara asta nu este eliberat condiționat sau i se anulează sentința pentru prescriere? Singurul „pedepsit”, dar nici pe departe să se sinucidă pentru asta, e Alfred Simonis, fostul șef de grup la deputați pe vremea lui Dragnea, trimis acum acasă, să reprezinte din greu partidul.

Mi-e ciudă de mor că avocații României nu pledează la fel de convingător cauza țării lor în procesul de repatriere cu Arsene. Să spună că aproape 20 de milioane de români sunt pe cale să se sinucidă, suferind de patologii grave de natură neuropsihiatrică, observând că plătesc ca proștii atâta procurărime, atâția magistrați, cu salarii la auzul cărora îți vine să te sinucizi, iar alde Arsene, Oprescu, Vâlcov, Bica, Puiu Popoviciu halesc din bugetul ăsta încă de zece ori pe atât la odihnă în țările adoptive.

Nu mai vorbesc de cei care, în țară fiind, de abia așteaptă să se „sinucidă” cu suspendare din astfel de cauze foarte profitabile.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Administrația județeană a lansat licitația pentru demolarea actualului stadion Dan Păltinișanu

A fost făcut un nou pas mare pentru realizarea proiectului noului stadion al Timișoarei, care…

27 de minute ago

Noapte memorabilă la UPT: Campusul îşi deschide porţile pe 28 septembrie, pentru un proiect unic. Intrarea este liberă

În 28 septembrie, Universitatea Politehnica Timișoara deschide peste 60 de laboratoare, expoziții, instalații de artă…

2 ore ago

Anca Todoni s-a retras de la turneul din Bucureşti, din cauza unei accidentări

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni are probleme medicale şi nu a mai putut juca…

3 ore ago

SCM USV va continua să facă performanţă în noroi. Planurile de reabilitare a bazei mai au de aşteptat

SCM Timişoara a câştigat al 7-lea titlu de campioană în urmă cu câteva zile, iar…

3 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara continuă cu ediția a noua, în perioada 26 – 29 septembrie

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara vor avea loc și în acest an, cu un program…

3 ore ago

Darnell Brodie, noul jucător al SCM winsed.swiss Timișoara

Echipa de baschet își completează lotul cu un jucător american aflat la prima experiență în…

4 ore ago