La mai bine de o lună şi jumătate de la scrutinul din 9 iunie, liderii PNL Timiş au avut o primă şedinţă oficială, scopul principal al întâlnirii fiind analiza rezultatelor de la alegeri. Şi după tot felul de analize, poate chiar psihanalize, ce le-a ieşit liderilor PNL? Că şi-au îndeplinit cu brio obiectivul la alegeri, lucru transmis chiar şi printr-un comunicat de presă. Care era acel obiectiv îndeplinit? Ca Alfred Simonis, preşedintele PSD Timis, să ajungă preşedintele Consiliului Judeţean. E pe bune, chiar nu-i banc. Exact aşa le-a ieşit celor din PNL, că şi-au atins target-ul prin faptul că Simonis a ajuns preşedinte al CJ Timiş.
De asemenea s-a considerat ca fiind un adevărat succes faptul că PNL a obţinut o poziție de vicepreședinte al CJ Timiş, iar 38 din 59 dintre candidații la funcțiile de primar susținuți de PNL și-au obținut mandatele. În privinţa viitorului vicepreşedinte al CJ Timiş nu s-a spus numele lui, dar va fi controversatul Alin Popoviciu, fiind important de spus aici că el are binecuvântarea şi susţinerea lui Alfred Simonis.
Referitor la bilanţul triumfător al PNL Timiş ar exista două narative. Primul ar fi că liderii PNL Timiş chiar au dreptate. În cheia în care se vorbeşte că Simonis este şeful informal al PNL Timiş (un fel de PSD 2?), este indubitabil faptul că liberalii au repurtat o magistrală victorie. Respectiv liderul lor de facto a ajuns preşedinte al CJ Timiş. Şi nu e nicio ironie sau glumă aici, existând mulţi membri PNL Timiş care spun că nu se întâmplă nimic în filială fără aprobarea lui Simonis.
Dacă însă NU Simonis conduce PNL Timiş, iar liberalii NU sunt vasalii PSD-iştilor, lucrurile se schimbă radical. În acest caz şedinţa de analiză poate fi asemănată cu acele întâlniri de pe vremuri ale oamenilor muncii în care cu mare entuziasm şefii „de la partid” raportau că planurile cincinale au fost depăşite sau realizate în patru ani în loc de cinci.
Altfel, cum poţi să spui că ai învins, atâta timp cât în urmă cu patru ani PNL câştiga preşedinţia CJ Timiş şi un vicepreşedinte, iar acum mai are doar un vicepreşedinte? Ce triumf e acela că de la 49 de primării obţinute în 2020 s-a ajuns acum la 38? Adică 11 primării în minus, printre care şi cea a Lugojului, al doilea municipiu al judeţului, câştigată în 2020, pierdută acum. Fiindcă orice analiză se face raportând rezulatete de acum faţă de cele din urmă cu patru ani. Ca o comparaţie, PSD-ul de la 38 de primării câştigate în 2020, acum a ajuns la 55.
De altfel, această “victorie” nu s-a văzut la nivel central, dar foarte probabil va fi tolerată, deoarece chiar liderii naţionali ai partidului au o mare contribuţie aici. Astfel, PNL Timiş s-a situat pe locul 35, din 42, între filialele partidului la alegerile locale, potrivit unui clasament intern al liberalilor. Organizaţia timişeană s-a situează în spatele unor organizaţii din fieff-uri roşii, precum Argeş, Vaslui, Teleorman sau Gorj.
Cât despre Primăria Timişoara, aici liderii PNL Timiş au dreptate. Nu se poate spune că a fost pierdută, atâta timp cât… n-au avut-o. Iar dacă nu s-a pierdut, se poate bifa şi aici o victorie?
În fine, dacă obiectivul alegerilor locale a fost ca PSD-ul să câştige judeţul, ar fi interesant ce target şi-a fixat PNL Timiş pentru alegerile parlamentare. Cinci mandate de parlamentari pentru PSD? Sau şase?
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…