Liderii PNL Timiş au ajuns la concluzia că şi-au atins obiectivul: câştigarea preşedinţiei CJ Timiş de către… PSD

Liderii PNL Timiş, întruniţi pentru prima dată într-un cadru oficial, după alegerile din 9 iunie, au ajuns la concluzia că şi-au atins obiectivul. Respectiv că preşedinţia CJ Timiş a ajuns la… PSD, după ce în 2020 era câştigată de PNL. De asemenea s-a considerat un succes câştigarea a 38 de primării, după ce în 2020 PNL obţinuse 49. Cât despre Primăria Timişoara… atât s-a putut.

Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Timiș s-a întrunit vineri, pentru prima dată după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Principalul punct al şedinţei a fost analiza rezultatelor de la alegeri, dar și pentru a se decide asupra câtorva chestiuni interne organizatorice în perspectiva campaniilor electorale pentru alegerile parlamentare și prezidențiale.

Liderii PNL au ajuns la concluzia că obiectivul principal a fost atins prin câştigarea funcției de președinte al Consiliului Județean Timiș pentru… Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş. De asemenea s-a considerat ca fiind un adevărat succes faptul că PNL a obţinut o  poziție de vicepreședinte al CJ Timiş, iar 38 din 59 dintre candidații la funcțiile de primar susținuți de PNL și-au obținut mandate. De menţionat că 2020, PNL obţinea preşedinţia CJ Timiş, o funcţie de vicepreşedinte şi 49 de primari

“Cu privire la sancționarea statutară a dlui Dănuț Groza, facem următoarele precizări: necesitatea impunerii unor măsuri a survenit punctual ca urmare a constatării, susținută de dovezi, a faptului că în campania electorală pentru alegerile locale din 9 iunie, dl. Groza, în calitate de președinte al organizației PNL Sânnicolau Mare și candidat al partidului pentru funcția de primar și-a arătat în mod public și repetat susținerea pentru candidatul Alianței Dreapta Unită la Consiliul Județean Timiș, plasându-se voluntar în afara prevederilor statutare. Sancțiunea cu excluderea a fost întemeiată în conformitate art. 25, lit. c, d, e, i, l, art 26, alin. 1, lit. h, alin. 2 lit. a și b, art. 22 alin 2, lit. c, și a Codului Etic (capitolul 1, captiolul 2, art. 2 și 3, 5, 18, cap. 3, art. 1 și 2). Precizăm că votul a fost unul secret, conform dispozițiilor statutare.

Menționăm că acesta este un caz punctual ce nu putea fi trecut cu vederea și, contrar altor informații vehiculate în spațiul public, nu este de prevăzut că va fi urmat de alte asemenea situații”, se arată într-un comunicat de presă al PNL

„Sarcina noastră a fost să câștigăm Consiliul Județean: Președintele și majoritatea, iar asta s-a întâmplat. La Primăria Timișoara ne-am dorit să câștigăm, însă știam cu toții de la început că va fi greu. Biroul Politic Județean se va lărgi cu noi membri, primarii care au câștigat alegerile vor veni alături de noi în forul de conducere și ne propunem să deschidem cât mai mult partidul. Obiectivul nostru trebuie să fie legat de ceea ce alegătorii își doresc de la PNL. Aceasta trebuie să fie de acum prioritatea noastră și nu ne propunem să eliminăm pe nimeni, din contră. Prin decizia de astăzi, nu am făcut altceva decât să constatăm o situație de fapt, legată de constatarea că unii colegi nu au jucat corect. Și aici nu negociem. Noi nu mai avem voie să facem greșeli și nici nu îmi doresc ca PNL Timiș să rămână cu o etichetă nedreaptă, sau cineva să creadă altceva decât faptul că suntem o organizație serioasă și pusă pe treabă. Cine înțelege aceste lucruri, are ușa deschisă în PNL, cine nu, are măcar o datorie de bun-simț – să își vadă de drum în altă parte, fără supărări.” a declarat Vasile Blaga, președintele PNL Timiș.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

Bianca a spus: (iulie 20th, 2024 at 11:26 )

Am ras tare.

E exact ce merita din plin fosta forta politica de dreapta din judet. Sa fie mancata complet pe dinauntru de lupte interne si Simonis Camatarul.

Cea mai slaba filiala PNL din tara.

Titi a spus: (iulie 20th, 2024 at 11:49 )

Trist. Foarte trist.

Daniel a spus: (iulie 20th, 2024 at 11:55 )

Evident că au câștigat dacă așa spun ei. Acum însă nu e momentul să se culce pe lauri ci trebuie să se pregătească pentru alegerile prezidențiale și parlamentare la care cu actuala conducere genul acesta de victorii este practic inevitabil.

Vorbe din gușă de la Vasile, gușa cea mai de jos, apropiată de inimă (2007):
(https://jurnalul.ro/stiri/politica/blaga-despre-pnl-mai-pupa-premier-peste-20-30-de-ani-102811.html)

„In consecinţă, competitorii democraţilor la viitoarele alegeri vor fi intăi PSD şi abia apoi PNL. „Cei cu care ne vom lupta in campania electorală sunt PSD, un partid in plină degringoladă, şi PNL, un partid care şi-a dat Guvernul in franciză. Liberalii, de altfel, o să mai pupe prim-ministru abia peste 20-30 de ani. O să stea la 7-10 la sută multă vreme de acuma incolo, dar şi asta numai dacă se mişcă bine”, le-a spus Blaga, conform Mediafax, celor aproape 800 de participanţi la Consiliul Judeţean de Coordonare al PD Bihor.”

Oare l-a întrebat vreodată cineva pe Blaga despre daunele de imagine aduse PNL? (Conform statutului, cu număr de articol, aliniat și literă, bineînțeles.) Nu, pentru că adicția politicianului local față de polonicul de rahat nu poate fi ruptă prin nicio medicație.

Dan a spus: (iulie 20th, 2024 at 12:12 )

Puteti zice cei chibiti orice vreti, dar simonis e ce trebuie pt presedintia CJT. Omul e axat pe pragmatism si pe colaborare cu ceilalti decidenti locali. Ascultati-i aparitiile publice pe tema Timisului si beti vedea. Nica niciodata nu a fost axat pe colaborarea pe care simonis o arata. Deci la orice ora Simonis e „the one”. Aubfacut bine liberalii ca l-aubsustinutbpe simonis in schimbul lui alinN.

Wanda89 a spus: (iulie 20th, 2024 at 12:55 )

Visul lui Iliescu s-a împlinit. PSD+PNL= revenire la FSN, cu față mai umană. Pentru prostime. Recunosc, fac parte din aceasta. Am votat cu mărețul Iohannis, odinioară – regret și îmi cer scuze.

raducu a spus: (iulie 20th, 2024 at 12:59 )

@Dan cate terenuri ti-a dat Bila sa pui stapanire pe DeBanat si alte ziare locale pe care sa le trollezi baiete?

Costel a spus: (iulie 20th, 2024 at 13:26 )

Am înfrânt!!!! URAAAAAA (aplauze furtunoase, mulțumiri conducătorilor de partid și de stat)

Baluba a spus: (iulie 20th, 2024 at 13:54 )

Măi Simonis!Salutări de la Dobra(alt ,,binefăcător” al Timișului) Pentru V.Blaga:,,AM ÎNFRÂNT”

Zdreanță a spus: (iulie 20th, 2024 at 14:42 )

Singurii câștigători în urma alegerilor sunt partidele politice și clientela politică.De această dată au dreptate și sunt câștigători datorită alianței de tip nou FSN-ist.Moșia România este în siguranță,la vremuri noi tot noi.Politicienii fie ei de dreapta sau stânga duc veșnice războaie cu tot felul de crize inventate cu scopul de a prosti mulțimea .O societate construită clientelar bazată numai pe apartenență politică pe de o parte cu specialii în postura de beneficiari de drepturi totale conferite de o democrație bolnavă iar pe de altă parte cu plebea beneficiaŕă de drepturi limitate ,nu poate avea pretenții la un alt mod de viață mai bun.Așa-i în democrație!

@Dan a spus: (iulie 20th, 2024 at 14:45 )

Cu cedicație. „Prostul nu e prost destul până nu e și fudul” Proverb di Banat

liberal a spus: (iulie 20th, 2024 at 14:55 )

Cei din poză au înmormântat filiala. Blaga, Bușoi, Pirtea chiar credeți că veți cîștiga în Timișoara? Robu, nu-ți crapă obrazul de rușine? Ai girat ca PSD să câștige președinția CJT. Chiar dacă pierdeai competiția la primărie, o făceai sub steagul PNL. Așa ai pierdut sub steagul PSD. Chiar nu realizezi ridicolul?

Liliana a spus: (iulie 20th, 2024 at 16:08 )

Să razi sau să plangi ? Orice este binevenit !

Dan A. a spus: (iulie 20th, 2024 at 17:10 )

Au dreptate in felul lor, alianta asta PSD-PNL e ca la nunta: mirele (PSD) se bucura ca si-a gasit una careia sa i-o puna, mireasa (PNL) si-a gasit unul care sa i-o traga. Fostii iubiti ai miresei sunt pusi cu botul pe labe (Nica, Groza), pe cand iubitele mirelui…nu se stie, poate o aventura trecatoare, o data la 4 ani, in campaniile electorale. Mai ramane ca mireasa sa ia numele sotului si analogia e completa.

orbi dar surzi a spus: (iulie 20th, 2024 at 18:36 )

… IPOCRIZIA ȘI ORGOLIILE AU TRIUMFAT… și atat!!!
…. *castig* DOAR ÎN DREPTUL PSD, prin aservirea 100% a PNL // PUNEREA LA DISPOZITIE, a organizației PNL TIMIS, micului print PSD F…..
…. POLITRUCI DE BUCUREȘTI AU FĂCUT PUTIN KK PESTE PNL DE BANAT..!!.. DAR L-AU LĂSAT PE ANCHETATUL IULIAN DUMITRESCU SA FOLOSEASCĂ NUMELE ȘI SIGLA PNL

Petre Necredinciosu a spus: (iulie 20th, 2024 at 21:29 )

Păcat de liberalismul timișan.Imi pare rău că au fost îngenuncheați deși eu nu am fost și nu sunt cu politica și cu niciun partid .Blaga și Bușoi trebuie eliminați urgent!Nu au ce căuta în Timiș.Cu acești doi nedoriți de bănățeni și numiți dictatorial de la a ,,centru,, liberalismul va avea de suferit deoarece aceasta practică era specifică partidului comunist urât tare de bănățeni care au suferit mult comparativ cu alte regiuni din țară.Cu asemenea practici nedemocratice, PNL poate ajunge alaturi de PNȚ.Asta vreți?

TMEUTM a spus: (iulie 20th, 2024 at 22:44 )

Transavia…reclama…o recomand oricarui roman caruia i se ridica pielea pe el cand o vede. E ceva divin pt ca doar El ne poate da valorile acelea. As incepe orice sedinta partid cu reclama aceasta. Banii…

Cornea a spus: (iulie 21st, 2024 at 08:58 )

Să le iau morții în Paula de trădători,forța Lasconi!!!

@Wanda89 a spus: (iulie 21st, 2024 at 10:54 )

Haideti sa nu ne mai cerem scuze aiurea. Nu suntem noi alegatorii vinovati ca Iohannis a tradat mandatul pe care i l-am incredintat. Cu atat mai mult cu cat nu aveam alternative. Pe cine ar fi trebuit sa votam in turul 2? Pe Viorica Dancila??

Piști a spus: (iulie 21st, 2024 at 11:35 )

Cum rămâne cu primarul din Gătaia care a defilat și cu Nica („prietenul meu”) și cu Alfred Simonis? Unul urcat pe scena la zilele orașului, iar celalalt plimbat pe la tarabe. Parca vad ca și el a votat excluderea lui Groza…

Obiectiva a spus: (iulie 21st, 2024 at 15:48 )

Blaga, cu toate păcatele ce le-o avea, are dreptate. În campania electorală a respectat politică PNL, iar eliminarea lui Groza a fost, de asemeni statutară. Greșeală a fost că nu a mers cu curățenia în profund și până la capăt. Conducerea Filialei locale, pentru rezultate dezastruoase, trebuia decapitată in frunte cu ne doritul Busoi! Deasemeni numeroasele precizări făcute de Blaga în legătură cu tupeul și obrăznicia multor primari nu trebuiau reduse la eliminarea din partid numai a unuia. În rest, lacrimi și binemeritatul slogan: „NE-AM ÎNVINS!”…

Karoly a spus: (iulie 22nd, 2024 at 12:44 )

Este o rușine pentru PNL, câștigul din 9iunie este , de fapt,o mare înfrângere. Marele PNL(odată) a ajuns pechinezul PSD -ului. S-a pierdut pe toate planurile, oameni, primării, prestigiu…..,,Unde ești Câmpeanu,doamne, Ca punind mâna pe ei, Să-i împarți in două cete; In smintiți și în mișei……

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Încep înscrierile și reînscrierile la grădiniță

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Fritz si Drula

Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş

USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național

SCM USV Timișoara se află la București unde se pregătește pentru finala Ligii de Rugby. Meciul cu Știința Baia Mare va avea loc duminică, 8 septembrie, de la ora 19.00, la stadionul Arcul de Triumf. Este a șaptea finală de campionat cu Timișoara implicată. Din cele șase precedente, cinci s-au încheiat cu victorie, în 2012,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Big Brother se instalează confortabil pe principalele drumuri din România. Se pun camere de 220 de milioane de lei

Toți șoferii care circulă pe principalele autostrăzi din România, dar și pe pe drumuri naţionale, vor fi filmați de un sistem performant de camere, care vor fi instalate de Compania de Drumuri. Viteză excesivă, lipsă rovinietă, toate vor fi văzute de acest sistem, spun cei de la CNAIR. Vestea a fost anunțată, la Timișoara, de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Big Brother se instalează confortabil pe principalele drumuri din România. Se pun camere de 220 de milioane de lei
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto
Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători a orașului: hramul Catedralei, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, Ruga Timișoarei. Nici în acest an nu lipsește un alt eveniment care a fost asociat acestui moment, anume Ziua Minorităților. Aceste acțiuni încheie stagiunea Casei de Cultură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii
Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
Toți șoferii care circulă pe principalele autostrăzi din România, dar și pe pe drumuri naţionale, vor fi filmați de un sistem performant de camere, care vor fi instalate de Compania de Drumuri. Viteză excesivă, lipsă rovinietă, toate vor fi văzute de acest sistem, spun cei de la CNAIR. Vestea a fost anunțată, la Timișoara, de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Big Brother se instalează confortabil pe principalele drumuri din România. Se pun camere de 220 de milioane de lei
Unul dintre cele mai importante evenimente de networking dedicat comunității locale de IT, Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition, va avea loc pe data de 10 septembrie, în Iulius Gardens. Momente artistice speciale, activități interactive, competiții tematice, dar și o serie de surprize ce vor fi dezvăluite în timpul evenimentului sunt pregătite pentru aniversarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hubul de business din Iulius Town Timișoara se pregătește pentru Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition
Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul conducerii landului german Bavaria. Discuțiile purtate au vizat colaborarea cu Timișul și Timișoara. „Am avut o foarte bună discuție cu doamna ministru din Bavaria. Avem o relație privilegiată cu landul Bavaria din Germania. Istoric vorbind, foarte multe proiecte sociale din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara
Regiunea Vest va oferi celor care doresc să pedaleze 1.800 de kilometri de piste special destinate bicicletelor. La Consiliul Județean Timiș, președintele în exercițiu al CJ Timiș, Alin Nica, alături de omologii săi din cele trei județe partenere, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, Iustin Cionca, Romeo Dunca și Laurențiu Nistor, a semnat contractul pentru elaborarea studiului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Se vor amenaja peste 1.800 kilometri de piste de biciclete
În acest sfârșit de săptămână, mai exact, sâmbătă, 7.09, în Sala Mare a Teatrului Național, apreciații actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König și Romeo Ioan vor înnoda o hilară împletitură de adevăruri conjugale temporare, căutând ADEVĂRUL, în spectacolul semnat de Radu Iacoban pe textul lui Florian Zeller. În continuare, marți, 10 septembrie, petrecem O...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacolele lunii septembrie la Teatrul Național Timișoara
Top