Social

Poliţiştii locali continuă “vânătoarea” oamenilor străzii. Timişoara, considerată un “Rai” de cerşetorii din întreaga ţară

Acțiunile Poliţiei Locale pentru combaterea cerșetoriei continuă, în ultimele şase zile fiind depistate 76 de persoane care practicau cerşetoria. Poliţiştii locali atrag din atenţia timişorenilor ca să nu dea bani la cerşetori. De altfel, Timişora a devenit un magnet pentru ceşetori din întreaga ţară, printre cei depistați în ultimele zile numărându-se persoane din județele Hunedoara, Mehedinți, Ilfov, Gorj, Maramureș, Olt, Bihor, Caraș-Severin, precum și din comune din Timiș.

Problema cerșetoriei rămâne în atenția polițiștilor locali care au continuat și în ultimele zile să acționeze pe străzile orașului pentru a-i prelua din stradă pe cei care practică acest mod de a face rost de bani. Astfel, în ultimele șase zile, 76 de cerșetori au fost strânși de pe raza municipiului Timișoara, unii dintre ei de mai multe ori pe zi, fiind predați la Complexul de Servicii Sociale ”Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului. De menționat că, deși acolo li se oferă condițiile necesare pentru a avea un trai civilizat, beneficiind de cazare, hrană, asistență medicale gratuite, dar și de îngrijirea pe timp de caniculă, ei preferă să se întoarcă pe stradă, unde își pun viața în pericol, dar creează și disconfort celorlalți cetățeni.

Tot mai des, în ultima perioadă, astfel de persoane au fost depistate făcând baie în fântânile arteziene amenajate în oraș. Spre exemplu, zilele trecute patru persoane, între care un minor, au fost depistate făcând baie, spălându-și hainele și consumând alcool în Parcul Regina Maria, fost Parcul Poporului. Cei în cauză au fost sancționați atât pentru consumul de alcool pe domeniul public, cât și pentru că au făcut baie și au spălat haine în fântâna arteziană. Tot zilele trecute, alte patru persoane, din categoria oamenilor străzii, au fost depistate făcând baie în fântâna amenajată în sensul giratoriu de la Iosefin. Zona este probabil preferată de astfel de persoane, la sfârșit de săptămână, o altă persoană fiind depistată în același loc, în aceeași ipostază. Cei în cauză au fost preluați de polițiștii locali și predați la centrul social de pe Telegrafului.

Polițiștii locali  fac încă o dată apel la cetățeni să NU le mai ofere bani deoarece în acest fel, pe lângă faptul că îi menținem în stradă, vin și din alte zone ale țării. Printre cei depistați în ultimele zile se numără persoane din localități din județele Hunedoara, Mehedinți, Ilfov, Gorj, Maramureș, Olt, Bihor, Caraș-Severin, precum și din comune din Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Poli întâlneşte Bacăul la matineu în Sala UVT

SCM Politehnica Timișoara întâlnește CSM Bacău, sâmbătă, la ora 11.00, la sala UVT. Partida contează…

43 de minute ago

Toamna prinde putere! Cod galben şi portocaliu de ploi în ţara. Şi vremea se răceşte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale,…

O oră ago

Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă Timiș găzduiește expoziția de pictură „Aripi”/FOTO

Expoziţie de neratat! Începând cu data de 19 septembrie, de la ora 18.00, publicul timișorean…

2 ore ago

Crește salariul mediu net din Timiș

Datele oficiale prezentate de Direcția Regională de Statistică Timiș arată că salariul mediu net a…

2 ore ago

SCM Timişoara bate Steaua şi merge în turul 3 al Cupei României

Nu a fost uşor, dar a fost meritat! Echipa de baschet a oraşului a tras…

3 ore ago

Dumbrăvița revine în joc în fața altei echipe nou-promovate

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița reia lupta din Liga 2, cu un nou meci pe teren…

4 ore ago