Social

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost preluate din stradă, cele mai multe fiind depistate în intersecții. Poliţia Locală insistă şi le cere timişorenilor să nu ofere bani cerşetorilor: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”.

Polițiștii locali au continuat, în aceste zile, acțiunea demarată joi, cu efective mărite, pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei, care a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă. Astfel, după ce în cursul zilei de joi 20 de persoane au fost ridicate din marile intersecții din oraș, zona centrală, proximitatea centrelor comerciale și a piețelor agroalimentare, alte 36 de persoane au fost depistate, preluate din stradă și predate Complexului de Servicii Sociale ”Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului în intervalul 28-30 iunie. Dintre acestea, cele mai multe au fost preluate din intersecții – 17 persoane, alte 11 din zona Gării de Nord, cinci din zona centrală, iar 3 de lângă piețele agroalimentare și din parcuri.

Reamintim că Poliția Locală Timișoara acționează pe această linie ca urmare a constatărilor din teren, dar și ca urmare a sesizărilor unor cetățeni care au reclamat faptul că persoanele care apelează la mila publică le creează disconfort prin faptul că sunt foarte insistente, uneori agresive ori stau printre autovehicule, în intersecții, punând în pericol participanții la trafic.

“Din păcate, există însă și cetățeni care continuă să le ofere bani, menținându-i astfel de străzi, încurajând lenea și lipsa de respect pentru cei care își asigură traiul zilnic din muncă cinstită, cerșetorii și oamenii străzii sfidându-i practic pe ceilalți cetățeni spunând de nenumărate ori că este mai ușor să câștigi din cerșit decât având un loc de muncă”, transmite Poliţia Locală

Deși centrul de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului le dă posibilitatea să rămână acolo până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă, independent, ei refuză să rămână în centru și se întorc în stradă în aceeași zi.

“De aceea trebuie să conștientizăm cu toții că nu îi ajutăm”, au mai transmis cei din Poliţia Locală.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișoara e promovată ca și destinație turistică la Berlin

Primarul Dominic Fritz merge din nou la Berlin să încerce să atragă turiști noi spre…

59 de minute ago

Zona Cetate e cea mai căutată pentru închirierea unei locuințe. Timișoara, cele mai mici chirii

Timișoara este cel mai accesibil mare oraș din România, atunci când vine vorba despre sumele…

O oră ago

Mircea Geoană continuă să ocupe primul loc în topul încrederii în liderii politici. Sondaj INSCOP

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024,  Mircea…

O oră ago

Reabilitarea Domului Romano-Catolic din Piața Unirii a ajuns la sfârșit

Complexul proiect de reabilitare a Domului Romano-Catolic a fost oficial finalizat. Proiectul, finanțat prin intermediul…

2 ore ago

Profesorul Ion V. Ionescu a murit. Doliu în fotbalul timişean

Prof. Ion V. Ionescu, legendarul antrenor de fotbal, împlinise 88 de ani la 2 mai.…

3 ore ago

Fără Blaga şi Buşoi! Primarii liberali se revoltă împotriva actualei conduceri interimare a PNL Timiş

Primarii PNL din Timiş au avut o nouă întâlnire, de această dată fiind invitaţi edili…

4 ore ago