Administratie

S-a finalizat prima etapă privind ridicarea campusului dual, obiectiv finanţat cu 21 de milioane de euro, fonduri europene

Primarul Dominic Fritz a anunţat că a fost finalizată prima etapă a documentației tehnice privind ridicarea campusului dual, urmând să fie să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Acest obiectiv finanţat din fonduri europene se va realiza pe un teren de trei hectare aflat în Calea Buziaşului.

Liderul acestui proiect este Universitatea Politehnică, iar de alături Primăria Timişoara mai există 30 de parteneri din toate domeniile: universități, licee, companii, asociații ale mediului de afaceri și Inspectoratul Școlar.

Capacitatea noului campus este de 250 elevi și 150 studenți. Valoarea proiectului este de 21 milioane de euro fonduri europene, la care Primăria contribuie cu încă 6 milioane de euro și cu terenul de 3 hectare din Calea Buziașului unde se va face campusul.

Construim un campus de secol 21 unde pregătim viitoarele generații de buni meseriași. Aici, tinerii vor face școală și vor învața meserie sub îndrumarea profesorilor, a firmelor și a mediului universitar. Am finalizat prima etapă a documentației tehnice și urmează să aprobăm indicatorii tehnico-economici. Noul campus dual le va oferi tinerilor, atât spații de cazare și burse, cât și laboratoare și ateliere cu echipamente moderne unde să se pregătească. Face parte din strategia noastră să atragem și să ținem în Timișoara tineri pe care îi pregătim ca buni profesioniști în meserii cerute pe piața forței de muncă”, a anunţat primarul Dominic Fritz.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago