Primăria Timişoara

Săptămâna viitoare se toarnă stratul final de asfalt pe Calea Stan Vidrighin

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Timișoara ultimilor ani se apropie de final. Pe Calea Stan Vidrighin, din 9 iulie se va turna stratul final de asfalt. Trecerile de pietoni și pista de biciclete vor fi aduse la același nivel pentru a asigura un drum accesibil tuturor. 

În cadrul proiectului, Primăria Timișoara a modernizat linia dublă de tramvai pentru ca noile tramvaie să poată circula pe aici. De asemenea, au fost schimbate toate rețelele subterane de utilități: apă, gaz, canalizare, electrice, telecomunicații, iluminat public, semaforizare. 

  „Intrăm în ultima etapă a șantierului de pe Vidrighin, al treilea bulevard pe care l-am modernizat. O lucrare de peste 100 de milioane de lei pentru care am reușit anul trecut să atragem fonduri europene. La finalul lucrărilor timișorenii vor avea mai multe opțiuni de călătorie, unde fiecare se va simți în siguranță fie că e pieton, biciclist, utilizator de transport public sau șofer. De exemplu, pe toată linia 4, de pe Cetății, de asemenea modernizat complet, până pe Vidrighin și retur, timișorenii vor putea călători cu noile tramvaie pentru a ajunge la serviciu, la școală, universitate sau în alte cartiere din oraș”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Operațiunea va avea loc într-o perioadă cu trafic redus și este împărțită în trei etape. În prima se va turna stratul final de asfalt pe partea dreaptă a bulevardului (direcția înspre AEM). Traficul va fi închis pe cele două benzi. În cea de a doua se va interveni la ajustarea cotelor pentru gurile de canalizare de pe partea stângă a bulevardului. Traficul va fi restricționat pe o singură bandă. În ultima etapă se va turna stratul final de asfalt pe partea stângă a bulevardului. Traficul va fi închis pe cele două benzi.

Lucrările sunt estimate să dureze până cel târziu pe 16 august, în funcție de condițiile meteorologice. Intersecțiile vor fi restricționate doar atunci când se va lucra la ele. Restricțiile vor fi instituite etapizat, începând din 9 iulie. 

Traficul pietonal nu va fi afectat, iar pe perioada lucrărilor, stațiile de transport public vor fi relocate temporar pentru a permite accesul timișorenilor. 

La finalul investiției, spațiul verde va avea aproape 3.000 mp, cu 922 de arbori plantați în aliniament stradal, iar de-a lungul benzilor de circulație modernizate vor fi piste de biciclete și trotuare generoase. Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a inclus lucrări majore de schimbare a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicații. Investiția a fost corelată cu un proiect de înlocuire a rețelei magistrale de apă – canal implementat de Aquatim.

Lucrările de execuție au început în aprilie 2022, sunt realizate de PORR CONSTRUCT SRL și au termen de finalizare 30 septembrie 2024. Valoarea totală a investiției este de 101.227.978 lei (TVA inclus), din care cofinanțare europeană de 67.548.089 lei (TVA inclus) prin Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

A curs cu amenzi la Moşniţa Nouă pentru “cultivatorii” de ambrozie

În urma controalelor efectuate în perioada 1 – 5 iulie, Poliția Locală Moşnita Nouă a…

7 ore ago

Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pun la cale un parteneriat ce are finanțare asigurată deja de doi ani

La aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare, primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic…

9 ore ago

Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar…

10 ore ago

Proiectul de modernizare al complexului Dacia e aproape de aprobarea în plenul Consiliului Local

Mai e un singur pas până când indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea complexului sportiv Dacia vor…

10 ore ago

OMD invită timișorenii să se simtă bine fără prea multe bătăi de cap

Organizația de Management al Destinației Timișoara a pus la cale un nou eveniment destinat localnicilor.…

10 ore ago

Expoziţie specială dedicată studenților-arhitecți de la UPT: munca de un an, reunită în Future Days

Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara a reluat în această săptămână,…

10 ore ago