După ce a organizat, în urmă cu doi ani, finala internațională a competiției, Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara a găzduit din nou ultimul act al concursului studențesc ICEC 2024 (International Civil Engineering Competition).
Acest eveniment organizat de IACES LC Timișoara (Comitetul Local al Asociației Internaționale a Studenților în Inginerie Civilă din Timișoara), are ca scopuri principale conectarea studenților de la Inginerie Civilă din întreaga lume, IACES LC Timișoara fiind membru al IACES (International Association of Civil Engineering Students), formarea relațiilor între studenți, cadre didactice și companii din acest domeniu, cât și promovarea României din punct de vedere al Construcțiilor si Arhitecturii.
Concursul ICEC 2024 este dedicat viitorilor ingineri civili, studenți care au avut astfel șansa să își testeze cunoștințele în domeniu și să își aprofundeze pasiunea pentru construcții. ICEC este o competiție ce pune accent pe abilitățile studenților în domeniul structurilor, hidraulicii și materialelor de construcții prin diferite probe, având ca scop dezvoltarea viitorilor ingineri cu potențial.
Competiția internațională a reunit peste 50 de participanți, din 10 țări. Concursul propriu-zis s-a desfășurat pe o perioadă de 3 zile, fiecare zi fiind dedicată unei probe diferite. Anul acesta, probele au fost: Geodezie; Planificare Urbană; Structuri.
Participanții, organizați în echipe provenite din Portugalia (Lisabona și Porto), Germania (Karlsruhe), Grecia (Thessaloniki), Serbia (Belgrad), Ungaria (Budapesta), Mexic (Guadalajara), Turcia (Istanbul și Ankara) și România (UPT, Timișoara) au luat parte la seminarii înaintea probelor, oferite de către profesorii Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, după care li s-au oferit seturi de reguli și kit-uri pentru ducerea probelor la bun sfârșit. După desfășurarea acestora, ediția 2024 a concursului ICEC a fost câștigată de echipa din Lisabona (Portugalia).
Pe lângă cele trei probe ale competiției, organizatorii (membrii IACES LC Timișoara) au pregătit pentru participanți un program bogat ce a inclus turul orașului, o vizită pe șantier, vizită la Muzeul Satului și alte activități de socializare și timp liber.
O activitate inedită a fost a fost Seara Internațională, unde fiecare echipă a împărtășit cu ceilalți tradiții și obiceiuri din zona de proveniență, precum si mâncarea, dansurile și melodiile tradiționale.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…