Opinii

Venituri de Luxemburg, servicii de Bantustan. Pohta ce-a pohtit turnătorul Felix: au luat puterea, au capturat şi Justiţia

V-aţi întrebat de ce dosarul de revoluţionar de Buzău al lui Marcel Ciuolacu a fost clasat? Deşi actualul premier a beneficiat de pe urma lui: terenuri, spaţii comerciale, indemnizaţii etc. Apoi l-a şi dat afară din fruntea Secretariatului pentru Revoluţionari pe cel care şi-a pus întrebarea despre ce mare revoluţie s-o fi înfăptuit la Buzău. Dar de ce justiţia a blocat o chestiune pur academică precum plagiatul lui Nicolae Ciucă? Procurorii care au lucrat la muşamalizarea lui au fost avansaţi la conducerea DNA. Dar de ce marile dosare de corupţie, în care au fost implicaţi politicieni au fost prescrise? Hexi Pharma, Darius Vâlcov, dosarul ANRP, Bogdan Olteanu, Nelu Iordache, Ioana Băsescu, Elena Udrea şi mulţi alţii au scăpat prin prescripţia faptelor, chiar dacă unii au fost condamnaţi în prima fază.

Inclusiv ucigaşi precum torţionarul care l-a omorât pe dizidentul Gheorghe Ursu sau fiul lui Gino Iorgulescu au fost scăpaţi de aceeaşi justiţie. Zilele trecute a fost scos din închisoare, după doar o o jumătate de pedeapsă executată şi Remus Truică, unul dintre cei mai mari infractori din zona gulerelor albe, cu ample legături în zona politică, începând cu Adrian Năstase. Pe lângă toate acestea faptul că o judecătoare din Timişoara îşi dă cu părerea în public că vinovaţi pentru toate relele din ţară sunt comunitatea LGBT şi membrii USR pare a fi un fleac.

O explicaţie pentru toate acestea am avut-o zilele trecute, atunci când cei care conduc aşa zisa justiţie din România şi-au publicat declaraţiile de avere. Şi, începând de la vârf, am văzut că şeful Curţii Constituţionale, Marian Enache, a câştigat anul trecut din salariu şi pensii speciale 12.500 de euro pe lună. Şi asta într-o ţară în care 70% dintre pensionari au sub 400 de euro pensia. În cazul celor din CCR, pensiile speciale au crescut într-un singur an cu 50%! Trebuie menţionat că Enache este suspectat şi că a lucrat pe la Mănăstirea Secu. Astfel, în 2009, Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității a precizat că el a avut dosar de rețea. Asta înseamnă că a fost recrutat de Securitate ca informator. Totuși, dosarul acestuia a dispărut și rămâne chiar și astăzi un mister cum a fost posibil așa ceva.

Tot Enache, fost consilier al lui Ion Iliescu, a fost cel care a pus în scenă oribila Proclamaţie de la Podul Înalt, un fel de mineriadă securistă împotriva Proclamaţiei de la Timişoara. Acesta este individul care, la 35 de ani de la revoluţie, conduce cel mai important for al Justiţiei din România. Pe fond însă CCR este o bandă bine plătită pusă în slujba infractorilor din politică, care a născocit şi  chestiunea cu prescripţiei faptelor. Apropo de hoţi şi oameni din justiţie, la nunta lui Gheorghe Stan, judecător CCR, au fost prezenţi mai mulţi inculpaţi în dosare, printre care primarul Iaşiului, Mihai Chirică. Ce ţi-e interlopul, ce ţi-e judecătorul!

Aceeaşi cloacă de lux din punct de vedere al remunerării s-a împotrivit constant oricărei reforme a pensiilor speciale, deşi se află într-un grav conflict de interese. Probabil nici în Bantustan nu se întâmplă aşa ceva. Dar salariile exagerate nu sunt doar la CCR. Întreaga justiţie este plină de milionari bugetari, cu case în Marbella, Dubai sau aiurea.

Şi poate nu ar fi o foarte mare problemă salariile, dacă produsul livrat, actul de justiţie, ar fi cât de cât satisfăcător. Dar în România nu mai există urmă de justiţie. Aceasta a fost total capturată. E vreun român mulţumit de actul de justiţie, cu excepţia infractorilor? Ori când stai pe munţi de bani, başţca eşti lăsat să-ţi faci de cap, te simţi obligat să întorci favoruri politicienilor care te-au binecuvântat. Aşa au crescut şi bugetarii cu imobile în Portugalia, Spania, Austria, Italia, Grecia, Germania etc. Cine să-i mai caute?

Apropo, ministru al Justiţiei este Alina Gorghiu, fostă “săgeată” în parlament a puşcăriaşului Mihai Vlasov, fost şef al Camerei de Comerț și Industrie a României. Alina Gorghiu este cea care venit cu fabulosul proiect “puşcăria la piscina de acasă”. Şefa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor este Laura Vicol (PSD), avocata interlopilor şi cunoscută pentru poziţiile sale în favoarea infractorilor. Lia Savonea, cea care făcea parte din gruparea Voicu de tranzacţionat sentinţe, este şefa informală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (Savonea este care l-a iertat pe Mario Iorgulesu de 13 ani de închisoare pentru omor.)

Evident că aceste lucruri se văd şi dincolo de graniţele României. Recent, portalul european Politico scria: “Când Klaus Iohannis a devenit președintele României în 2014 (reales în 2019), țara a sperat că acesta își va respecta promisiunea de a face progrese în lupta împotriva corupției. Aceste progrese nu s-au materializat niciodată.”. De fapt, cei de la Politico au fost extrem de binevoitori. Nici nu se pune problema de progrese, în fapt în domeniul Justiţiei e un regres până la stadiul de ţară bananieră. Faţă de ce se întâmplă acum,. Liviu Dragnea era un copil total inocent. În fine, s-a ajuns la pofta infractorului şi turnătorului Dan Voiculescu: “Degeaba avem puterea, dacă nu controlăm justiţia”. Şi nu o controlează, au confiscat-o de-a dreptul.

P.S. În România s-a dat din nou liber la furat. Pentru infractori singura stavilă a rămas Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European. Vă amintiţi ce panică era, începând cu televiziunile infractorilor, atunci când doar s-a şoptit că LCK ar putea candida la preşedinţia României?

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Liga 4. Lugojul domină „Divizia D” și are 5 din 5

O etapă a cincea desfășurată sub auspiciul capriciilor vremii, ploaia și în unele cazuri terenurile…

9 minute ago

Liga 3. Victorii pentru Șag și Peciu, eșecuri pentru Politehnica, Ghiroda și Periam

După 3 etape în Seia 9 a Ligii a 3-a este clar că nu sunt…

O oră ago

Abonamentul de gospodar

Primăria Timișoara a anunțat că a găsit împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș…

4 ore ago

La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de…

21 de ore ago

„Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar

Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de…

22 de ore ago

Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net

Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware…

22 de ore ago