Social

Banatul, epicentrul valului de căldură. Vor urma zile caniculare

Valul de căldură care luni se manifestă doar în 15 judeţe se extinde marţi şi miercuri şi mai multe regiuni vor intra sub avertizare cod portocaliu de caniculă, conform ANM.

O avertizare cod galben de caniculă şi disconfort termic a fost emisă pentru marţi, fiind vizate Crişana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpaţii Meridionali şi Occidental.

Pentru aceeaşi zi a fost emisă şi o avertizare cod portocaliu, fiind anunţate temperaturi deosebit de ridicate în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei

”În Banat, Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului şi vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează ANM.

Pentru miercuri, sunt anunţate temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat, fiind emisă avertizare cod portocaliu.

”În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului şi vor caracteriza o noapte tropicală”, anunţă ANM.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de…

O oră ago

Sondaj INSCOP. Mircea Geoană şi Marcel Ciolacu intră în turul II, Elena Lasconi pe podium. Nicolae Ciucă abia pe locul VI

Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda Institutului pentru Libertate și Democrație…

O oră ago

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

2 ore ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

2 ore ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

3 ore ago