Opinii

Congresul PSD, taverna unde „ospătarii” devin „paraziți”

PSD a avut congres în care Marcel Ciolacu și-a luat inima-n dinți pentru o candidatură la prezidențiale. Atmosfera a fost măreață la Congresul PSD, iar vorbitorii mai tineri și neastâmpărați au vrut să arate că partidul este unul mai altfel, care nu mai afișează aroganța din alte vremuri, păcat pentru care liderii partidului au plătit greu în alegerile pentru Cotroceni împotriva candidaților Dreptei. Despre partenerii de guvernare din PNL, Sorin Grindeanu, primvicepreședinte PSD: „Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt, de fapt, nu nişte albine, sunt de fapt nişte viespi care îşi fac cuibul în casele altora şi încearcă să-i alunge pe locuitorii de drept…”.

Avalanșa de atacuri la PNL ale lui Sorin Grindeanu și Alfred Simonis de la tribuna congresului PSD trebuie să te pună pe gânduri. Înțeleg că așa e jocul, n-ai mamă, n-ai tată înainte de vot, că zici orice pentru a te adăpa din același bazin electoral al alianței la guvernare, din pensiile și salariile mărite și alte cadouri ce vor preceda dezastrul de după alegeri, dar Sorin Grindeanu ori se gândește la o afacere cu AUR sau USR, ori știe că va face alianță cu alt PNL, nu cu ăsta de acum. Normal, ce părere ne-am face noi despre premierul desemnat Sorin Grindeanu dacă ar face guvernare tot cu „parazitul”?

Apoi, „parazitul” a fost cel mai comod partener la guvernare. Când ceva nu merge bine, ministrul de resort este de la liberali, pe numele său Boloș. Autorii PNRR sunt vinovații pentru partea grea a muncii în raport cu Uniunea Europeană. Dar ei sunt din PNL și USR, nu-i așa? Politicile fiscale le faci cu un ministru PNL pe care Ciucă de-abia are curaj să deschidă gură pentru a-l critica, nu pentru a-l lăuda. Cine parazitează pe cine, la urma urmelor? De ce „parazitul” ar fi mai supărat ca și cel „parazitat”? Despre cine se zice că manipulează pe cine. PNL pe PSD sau invers? Care s-a săturat să mai fie „ospătar” la celălalt, iar de aici până a te supăra că „ospătarul” nu te servește bine e cale scurtă în planul umilirii partenerului. Dar să concluzionăm cu îngăduință că… așa le trebuie liberalilor.

În plan local, n-ar fi o mare problemă. După cum zice și cântecul, Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și al administrației județene, merge pe ideea „Vom face altul, pe râu în jos/Altul mai trainic și mai frumos”. Alt PNL, treabă de care s-a și apucat, dar premierul desemnat Sorin Grindeanu are timp să aștepte până se termină revoluția în PNL după dezastrul din alegerile parlamentare și prezidențiale? Se așteaptă să aibă un PNL mai prietenos în garnitura nouă? Nu cred, căci liberalii revoluționari tocmai asta vor reproșa echipei Ciucă, că au fost „ospătarii” PSD-ului, nu „parazitul”.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

11 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

13 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

14 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

17 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

18 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

20 de ore ago