Administratie

Firma de „cinemauri” a Primăriei Timișoara va ridica hala în care se vor întreține noile tramvaie ale orașului

O firmă cu experiență semnificativă în lucrul cu Primăria Timișoara a fost desemnată câștigătoare a contractului prin care se va rezolva una dintre cele mai mari problem legate de introducerea în circulație a noilor tramvaie cumpărate de oraș cu bani europeni, din Turcia. Societatea care a modernizat trei dintre cinematografele Timișoarei va face și noua hală fără de care nu se putea asigura mentenanța tramvaielor Bozankaya.

Problema acestei hale nu este una nouă și a ”apăsat” pe umerii societății de transport public de mult timp. Noua hală era indispensabilă asigurării întreținerii noilor tramvaie, dar, deși acestea circulă de o bună perioadă pe liniile Timișoarei, hala lipsea cu desăvârșire. Deși investiția fusese aprobată încă din vara anului 2022, licitația a fost lansată de abia la începutul anului 2024.

Acum, Primăria Timișoara anunță că a finalizat licitația pentru construirea unei hale închise destinate mentenanței tramvaielor noi și urmează semnarea contractului cu firma câștigătoare. Este vorba despre Audiotech Multimedia Group SRL, o societate cu care municipalitatea este familiarizată, aceasta realizând reabilitarea la cinemaurile Victoria, Studio și Timiș.

În ceea ce privește noua hală, aceasta va fi amplasată pe Bulevardul Dâmbovița nr. 67, în incinta Societății de Transport Public Timișoara (STPT). Aici, va fi asigurată atât mentenanța tramvaielor deja puse în circulație, cât și pregătirea garniturilor care vor fi introduse pe trasee. Cu o lungime de aproximativ 90 de metri, hala permite lucrări de întreținere simultan la mai multe tramvaie.

În ceea ce privește dotările, hala va avea instalații moderne și o cale de rulare destinată intrării și ieșirii tramvaielor, conectată la triajul de garare al acestora.

Totodată, structura este prevăzută cu un pod rulant și un sistem de detecție a incendiilor, pentru a oferi un mediu de lucru sigur și eficient. Pardoselile vor fi realizate din materiale anticorozive și antiderapante, iar tâmplăria va fi rezistentă la foc, sporind astfel siguranța generală. Fără ca această hală să existe, nu se putea utiliza un utilaj extrem de important, un stung special, pe care furnizorul tramvaielor l-a oferit deja în cadrul contractului inițial.

Valoarea investiției este de 8.991.013,19 lei (fără TVA) iar perioada de implementare propusă este de 8 luni de la obținerea autorizației de construire.

Până în acest moment, Primăria a achiziționat 23 de tramvaie noi, model Bozankaya,

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

4 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

6 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

7 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

10 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

12 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

14 ore ago