Administratie

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în urma licitației, contractul pentru reabilitarea celei mai vechi școli din Timișoara, Școala Generală nr.1 din Fabric. Finanțarea proiectului este asigurată prin intermediul PNRR.

Construită în anul 1847, școala va fi reabilitată termic pentru a reduce costurile pentru consumul de energie cu 65% și va fi modernizată complet, de la tâmplărie, la instalații și sistem de iluminat, la amenajări exterioare. Finanțarea pentru transformarea celei mai vechi școli în școală verde a fost atrasă de municipalitate prin PNRR. Contractul pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor va fi semnat, în perioada imediat următoare.

„Este o școală care în ultimii 177 de ani, de când funcționează, a găzduit multe generații de timișoreni. Acum, școala se confruntă cu multe provocări – abandon școlar și participare școlară redusă, dar, în ciuda acestor lucruri, în jurul acestor copii există o comunitate de sprijin foarte valoroasă. Tocmai de aceea modernizăm școala, ca să le oferim copiilor condiții moderne de studiu și să-i facem să vină cu plăcere și curiozitate la școală”, a spus primarul Dominic Fritz.

Școala Generală nr. 1 are 2 corpuri de clădire, o curte cu acces din stradă și o curte interioară. Investiția include izolarea termică a pereților exteriori, a podului și a subsolului, cu un strat de vată bazaltică. De asemenea, tâmplăria existentă va fi înlocuită cu tâmplărie PVC, care să corespundă caracterului istoric al zonei. În plus, curtea exterioară va fi reamenajată și vor fi consolidate demisolul și fundațiile.

Pentru interior, proiectul prevede recompartimentarea sălilor pentru a fi respectate reglementările actuale din învățământ, înlocuirea instalațiilor de încălzire și apă și modernizarea sistemului de iluminat. Totodată, va fi recondiționat parchetul și mozaicul existent.

Contractul a fost atribuit asocierii Nedex Grup SRL – lider de asociere – și Art History Construct SRL. Câștigătorul are deja la activ numeroase contracte cu municipalitatea, printre acestea sunt ridicarea noii hale de la depoul STPT, necesară pentru mentenanța tramvaielor Bozankaya, amenajarea Info Centrului Turistic Timișoara, Liceul Waldorf, transformarea Cinema Freidorf și ridicarea Centrului Social Kuncz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Eveniment internațional cu ocatia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

15 minute ago

Trei medalii de aur la naționalele de haltere pentru Alexandru Boțoacă de la CSM Timișoara

Pregătirea continuă, pasiunea și îndrumarea antrenorilor a transformat o promisiune într-o certitudine. Vorbim despre Dan…

3 ore ago

Studenții Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest vor fi prezenți în cadrul suitei de evenimente Vienna Design Week

Lucrările originale realizate de studenții Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din…

4 ore ago

Se poate trece din nou, pe bicicletă și pe apă, granița cu Serbia spre Zrenjanin

În acest sfârșit de săptămână se redeschide din nou punctul provizoriu de trecere a frontierei…

5 ore ago

La baza sportivă Mircea cel Bătrân se poate începe construcția clădirii cu tribune/Foto

La viitoarea bază sportivă din zona Mircea cel Bătrân a fost finalizată fundația la viitoarea…

5 ore ago