Administratie

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Se vor amenaja peste 1.800 kilometri de piste de biciclete

Regiunea Vest va oferi celor care doresc să pedaleze 1.800 de kilometri de piste special destinate bicicletelor. La Consiliul Județean Timiș, președintele în exercițiu al CJ Timiș, Alin Nica, alături de omologii săi din cele trei județe partenere, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, Iustin Cionca, Romeo Dunca și Laurențiu Nistor, a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent investiției „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”.

Proiectul face parte din inițiativa națională „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 11 – Turism și cultură.

Inițial, traseul cicloturistic propus avea o lungime estimată de 1.729 km, însă, în urma evaluărilor realizate de cei patru parteneri beneficiari – județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad – traseul a fost extins la 1.856 km, pentru a evita exproprierile și a crește atractivitatea turistică.

Traseul va străbate cele patru județe, oferind cicliștilor șansa de a explora peisajele pitorești și diversitatea naturală din vestul României.

„Acest proiect major a devenit posibil datorită parteneriatului încheiat între județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad, iar semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate ne aduce mai aproape de materializarea pistei de biciclete. Le mulțumesc tuturor colegilor implicați din cele patru administrații județene. Sunt convins că acest traseu va stimula creșterea economică regională, punând în valoare potențialul touristic al regiunii, bogat în forme de relief și peisaje spectaculoase”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Valoarea studiului de fezabilitate este de aproape 17 milioane de lei fără TVA, iar compania câștigătoare are la dispoziție 6 luni pentru finalizarea documentului.

Prin acest proiect, vestul țării se pregătește să devină o destinație de top pentru cicloturism, contribuind la dezvoltarea turismului sustenabil și la promovarea unui stil de viață activ.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago