Primăria Timişoara

Datele de pe serverele Primăriei Timișoara, la vânzare pe Telegram? Un specialist în securitate IT spune că da

Au fost accesate datele private stocate pe serverele Primăriei Timișoara? Un specialist în domeniul cybersecurity spune că a descoperit aceste date scoase la vânzare pe platforma Telegram.

Sunt aproape două săptămâni de când Primăria Timișoara a anunțat că infrastructura sa de stocare a fost atacată de hackeri, care ar fi urmărit realizarea unui atac de tip ransomware. De asemenea, mai eram informați că atacul ar fi fost respins, dar, mai ales, că datele personale stocate pe serverele municipalității nu ar fi fost accesate.

Un specialist român din domeniul securității cibernetice spune că, de fapt, date personale ale celor înregistrați pentru serviciile online ar fi fost deja extrase și au ajuns deja la vânzare pe internet.

Ziceam săptămâna trecută de atacul de la Primăria Timişoara. În declarațiile de presă se preciza faptul că nu există indicii că atacatorii ar fi extras date cu caracter personal din sistemele afectate. Ei bine, începând de astăzi, sunt de vânzare pe Telegram”, a anunțat pe Linkedin, platforma online,  Bogdan Albei, proprietarul Stop Ransomware, o companie de securitate cibernetică.

Reprezentanții Primăriei Timișoara, contactați de debanat.ro pentru a prezenta o opinie legată de această informație, ne-au anunțat că nu doresc să comenteze cele afirmate de specialistul în securitate amintit mai sus.

”Primăria Timișoara a depus plângere la DIICOT privind atacul cibernetic, fiind o anchetă pe rol. De asemenea, DNSC continuă investigațiile. Ca urmare, nu există încă un raport final privind incidentul. Primăria și experții iau toate măsurile necesare pentru siguranța datelor”, ni s-a comunicat de la Primăria Timișoara.

Foto: Captură Linkedin

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago