Administratie

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat.

Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în cartierele Blașcovici, Freidorf, Elisabetin, Șagului, Iosefin și Girocului.

Lucrările au fost realizate în baza noului contract de reparații al Primăriei Timișoara, gestionat prin Administrația pentru Sănătate și Educație (ASEMT).

„În această vară am lucrat la soluții care rezolvă o parte din presiunea actuală pentru spații în grădinițe. Am identificat mai multe clădiri sau încăperi la unități de învățământ, care nu au mai fost folosite de ani buni ca spații pentru educație. Le-am reabilitat și de luni aici vor funcționa noi grupe de grădiniță sau creșă”, anunță primarul Dominic Fritz.

Cele mai mari lucrări au fost realizate la Grădinița cu Program Prelungit nr. 24.

Echipele municipalității au renovat un corp de clădire cu două etaje și au amenajat patru săli noi de clasă și grupuri sanitare moderne. Au fost efectuate și lucrări exterioare, care includ înlocuirea gardului, intervenții la spațiul verde și amenajarea curții interioare.

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 au fost finalizate lucrările de reparații interioare și exterioare la o unitate de învățământ unde nu s-au mai efectuat intervenții de foarte mult timp. Aceste reparații asigură o cale de acces sigură spre curtea interioară și au creat un spațiu funcțional și securizat pentru acces.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 a beneficiat de lucrări de renovare complete pentru două spații. Acestea au fost transformate în săli noi de clasă.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 beneficiază de lucrări de reparații interioare complete pentru a găzdui o grupă nouă de creșă, ceea ce va aduce o grupă suplimentară pentru micuți.

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 31 au fost realizate reparații interioare la două grupe de creșă, incluzând înlocuirea rețelei electrice și amenajarea completă a sălilor și holurilor, ceea ce va permite și deschiderea unor noi grupe de creșă.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 32 beneficiază de condiții îmbunătățite la sala de activități a ante-preșcolarilor, la sala de mese și la sala de dormit, acestea fiind renovate complet.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

17 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

19 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

19 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

20 de ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

20 de ore ago