Timp liber

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează, și pentru cei care o contemplă, iar pentru cei care-și doresc să-i descopere virtuțile, un loc perfect este splendida expoziție de pictură arabă deschisă în aceste zile la Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Joi, 3 octombrie 2024, de la ora 18:00, puteți face mandale pe sticlă și pe alte suporturi, în acordurile meditative al muzicii lui Nadayana!

Picturile artiștilor vizuali Ammar Alnahhas, Gafar Dia și Aya Haj Omar, care expun în premieră la Timișoara, impresionează și atrag public în Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Expoziția intitulată ARIPI este realizată în parteneriat cu Centrul Cultural Arab din Sibiu și poate fi vizitată până în 19 octombrie 2024 în spațiul de artă contemporană situat în centrul Timișoarei, pe strada E. Ungureanu nr.1. Pentru Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, POD este, însă, cu mult mai mult decât o galerie cu simeze: este un spațiu vibrant, care coagulează comunități în jurul artei, prin eveniment deosebite.

Astfel, joi, 3 octombrie 2024, de la ora 18:00, în Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș se va desfășura un recital NADAYANA – handpan și un atelier interactiv de mandale. „Mandala subînscrie reprezentarea grafică a Universului”, subliniază Lucia Stoica, coordonatoarea atelierului, profesor de pictură, artă decorativă și iconografie al Școlii de Arte Timișoara.

Atelierul va fi structurat în trei puncte de lucru: unul pentru crearea mandalelor din puncte colorate, unul pentru mandale realizate pe sticlă și unul pentru mandale pe alte suporturi, pânză, carton, plută.

Nadayana este un proiect timișorean de world music contemporan fondat de Claudiu Lazarciuc. Trupa a devenit cunoscută odată cu albumul de debut intitulat Nine, în 2016, iar proiectul a câștigat complexitate alăturând instrumentelor de percuție hang și handpan gonguri tradiționale.

Numele trupei provine din sanscrită și se referă la sunetul interior din mediația profundă și la calea către starea de conemplare, iar artistul Claudiu Lazarciuc este convins de efectele vindecătoare ale muzicii sale. Accesul în expoziție, precum și la atelierul de mandale și la recitalul de handpan din 3 octombrie, este liber .

Galeria POD este deschisă pentru public de luni până joi, între orele 10:00-16:00; Vineri, orele 10:00- 14:00.

Centrul de Culturră și Artă al Județului Timiș este instituție publică de cultură, finanțată de Consiliul Județean Timiș.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

2 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

2 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

2 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

3 ore ago

Județul Timiș vrea să ia un credit de 257 de milioane de lei. Banii, folosiți pentru demolare stadion, Muzeul Banatului, drumuri

Consilierii județeni au primit, joi, pe lista proiectelor de votat în ședința de plen, un…

3 ore ago

Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu…

4 ore ago