Primăria Timişoara

Pornește activitatea la Centrul special din Kuncz

Centrul Cultural și Educațional ridicat în cartierul Kuncz cu fonduri europene va începe să funcționeze și să ofere servicii sociale locuitorilor zonei. 40 de copii vor fi ajutați cu temele și vor fi implicați în activități sportive și creative la Centrul amintit.

Cu săli pentru cursuri, sală de sport și cantină, Centrul își începe programul de sprijin educational pentru efectuarea temelor odată cu noul an școlar, sub coordonarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului.  Beneficiari sunt copii de la clasa pregătitoare până la liceu, care vor fi sprijiniți să-și continue educația.

Este pentru prima oară când copiii din familii vulnerabile din zona Kuncz au un loc al lor în cartier unde pot merge după școală să își facă temele, să mănânce o masă caldă, să facă sport, desen, să citească sau să învețe să folosească calculatorul. E un program care aduce normalitate în viața acestor copii și le dă șanse reale de reușită în viață”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Noul centru a fost ridicat de Primăria Timișoara, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

La Centrul de zi din Kuncz, copiii își pot pregăti temele cu ajutorul educatorilor din cadrul DAS. Programul de sprijin educational mai include activități sportive și recreative, precum vizionări de filme, vizite la instituțiile culturale, excursii sau tabere de creație. De asemenea, copiii beneficiază zilnic de o masă caldă. Activitățile se vor desfășura, în noul an școlar, de luni până vineri, între orele 12:00 și 16:00, cu program prelungit până la 18:00 în zilele de miercuri și joi. Programul este derulat împreună cu Palatul Copiilor, voluntari de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva și studenți de la Universitatea de Vest și membri ai organizației APSES.

Primăria Timișoara și Direcția de Asistență Socială au deschis Centrul Cultural și Educațional Kuncz la finalul anului trecut, iar de serviciile sociale și educative beneficiază direct 100 de persoane aflate la risc de sărăcie și/sau excluziune socială din zonă. Centrul are săli pentru cursuri, cabinete de consiliere, sală de mese, sală de sport, cabinet medical, loc de joacă și locuri de parcare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago