Prefectura Timiş

Se caută soluții pentru crescătorii de ovine afectați de pesta micilor rumegătoare/FOTO

După ce a chemat la sediul Prefecturii Timiș resprezentanții crescătorilor de oi afectați de pesta micilor rumegătoare, prefectul de Timiș a decis să meargă la Clopodia, pentru a discuta direct cu oamenii de acolo.

De la confirmarea primului focar de pestă am păstrat o legătură continuă cu președintele ANSVSA, directorul DSVSA Timiș și cu primarul comunei Jamu Mare pentru a găsi cele mai bune soluții în limitele prevăzute de lege pentru ca problemele crescătorilor de mici rumegătoare să fie rezolvate în cel mai scurt timp. Întâlnirea pe care am convocat-o la Timișoara, la Instituția Prefectului, avea tocmai acest scop, de a stabili din punct de vedere legal care sunt cele mai bune soluții pentru depășirea acestei situații”, a anunțat Mihai Ritivoiu.

Ulterior, oficialii de la DSVSA și prefectul s-au deplasat în teritoriu. În echipă s-a aflat și Alexandru Bociu, șeful ANSVSA.

Am venit la fața locului fără nicio ezitare, tocmai pentru că am înțeles faptul că oamenii au nevoie de noi aici. Vrem să găsim împreună cele mai bune soluții pentru ei. Este o situație prin care nimeni nu ar vrea să treacă, iar deciziile care vor fi luate nu trebuie să afecteze nicio persoană sau familie a crescătorilor de ovine”, a mai anunțat prefectul.

Se pare că discuțiile nu au fost cele mai fructuoase, oamenii anunțând că nu s-au rezolvat problemele lor. Peste 14.000 de oi au fost deja sacrificate pentru a preveni răspândirea pestei.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

5 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

7 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

8 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

8 ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

8 ore ago

Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Legendă a fotbalului românesc a antrenat și la Timișoara

Doliu în lumea fotbalului românesc, după decesul lui Gigi Mulțescu, la vârsta de 72 de…

9 ore ago