Administratie

Se naște alternativa organizată pentru transportul public din județ. A fost semnat primul acord, cu Ciacova și Jebel

Asociația Societatea Metropolitană de Transport Timișoara are concurență pe traseele de transport public din afara Timișoarei. Consiliul Județean Timiș a decis înființarea unei organizații de tip ADI care să realizeze transport public cu autobuze, spre mai multe UAT care își vor delega gestiunea serviciului public de transport persoane spre noua organizație.

Este primul acord de acest gen, altele vor fi semnate și cu alte primării.

”Astăzi, am semnat acordul de asociere între județul Timiș, Orașul Ciacova și Comuna Jebel, având ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor publice de transport în cadrul celor trei unități administrativ-teritoriale. Acordul de asociere reprezintă un pas important în dezvoltarea unei rețele de transport public eficientă și sustenabilă în U.A.T-urile menționate. Prin intermediul acestui parteneriat, urmărim creșterea frecvenței și calității serviciilor de transport. Unul dintre rezultatele concrete ale acestui acord este semnarea primului contract de delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane pe traseul Timișoara-Jebel-Ciacova-Petroman-Cebza (Traseul 38, din Lotul nr. 2 de trasee – Timișoara Sud)”, a anunțat Alin Nica, președintele CJT.

Acest contract va permite implementarea unor măsuri concrete pentru îmbunătățirea serviciului de transport pe acest traseu, inclusiv creșterea frecvenței curselor și modernizarea parcului auto.

Semnarea acestui acord de asociere este un exemplu concret al colaborării dintre autoritățile publice județene și locale, reprezentând pas important în dezvoltarea sustenabilă a județului Timiș.

Servicii similare de transport erau asigurate, mai ales pentru localitățile periurbane ale Timișoarei, dar și mai departe, prin intermediul SMTT. Multe dintre localitățile membre în SMTT erau nemulțumite de modul de colaborare și au intrat în conflict cu aceasta.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Aeroportul din Timișoara a atins pasagerul cu numărul un milion din acest an la o cursă desfășurată luni

Aeroportul Internațional Timișoara a ajuns la un milion de pasageri prelucrați în acest an. Luni,…

16 minute ago

CJ Timiș a semnat contractele pentru distribuirea în școli și grădinițe a produselor lactate, de panificație și a fructelor

Consiliul Județean Timiș a anunțat semnarea contractelor subsecvente pentru furnizarea produselor incluse în programul de…

3 ore ago

Medalii pentru scrimerii Politehnicii Timișoara, la Cupa României

Scrimerii Politehnicii Timișoara se întorc cu medalii de la Cupa României, care a avut loc…

3 ore ago

Deseară se închide circulația rutieră și cea a mijloacelor de transport între Take Ionescu și podul Dacilor

Astăzi, 30 septembrie, începând cu ora 20:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…

4 ore ago

Găsit mort într-o locuință aflată în construcție

Luni dimineață, în jurul orei 10, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost sesizați cu privire…

8 ore ago

Timișoara devine un nou pol al inovației energetice cu Hexing Europe/FOTO

Timișoara se poziționează ferm pe harta inovației energetice europene odată cu deschiderea noii fabrici Hexing…

8 ore ago