Invatamant

Universitatea de Vest Timișoara e aproape de a câștiga două proiecte cu un buget de 16 milioane de lei

Universitatea de Vest Timișoara anunță aprobarea preliminară pentru două proiecte ale instituției, cu un buget de 16 milioane de lei. Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat rezultatele etapei de evaluare tehnică și financiară calitativă (ETFC) pentru proiectele depuse în cadrul apelului Primul student din familie, lansat în cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare.

 Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat rezultatele etapei de evaluare tehnică și financiară calitativă (ETFC) pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare. Între proiectele aprobate pentru finanțare se află și două proiecte ale Universității de Vest din Timișoara, cumulând un buget de aproape 16 milioane de lei.

Prin specificul lor, cele două proiecte se adresează studenților și elevilor proveniți din familii cu nivel educațional scăzut, fiind prevăzută acordarea de burse sociale și adoptarea de măsuri de incluziune pentru cei cu dizabilități, dar și asistența educațională pentru elevii de etnie romă.

În primul proiect, „Be the first, become your best!”, liderul de parteneriat este Universitatea de Vest din Timișoara, iar parteneri de proiect sunt Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, cu un grup țintă de 181 elevi și 200 studenți. Bugetul total este de 7.948.379,18 lei, din care 6.756.122,30 lei contribuție UE, 1.033.289,30 lei contribuție a Guvernului României și 158.967,58 lei contribuție proprie a UVT.

Pentru al doilea proiect, „Educație pentru Viitorul tău Academic-EVA”, UVT este tot lider de parteneriat, iar partenerii de proiect sunt Colegiul Național Pedagogic Odobleja–Drobeta Turnu Severin și Liceul Teoretic Cujmir , cu un grup țintă de 181 elevi și 200 studenți. Bugetul total este de 7.941.414,27 lei, din care 6.750.202,13 lei contribuție UE, 1.032.383,86 lei contribuție a Guvernului României și 158.828,28 lei contribuție proprie a UVT.

„Cele două proiecte depuse de UVT și calificate pentru finanțare prin Programul Operațional Educație și Ocupare prevăd implementarea de măsuri de tip „punte” în vederea facilitării tranziției la studiile universitare pentru elevi, începând cu clasa a XI-a, dar și măsuri de prevenire și combatere a abandonului universitar în rândul studenților proveniți din medii și grupuri dezavantajate. De asemenea, se vor adopta măsuri dedicate accesibilizării instituțiilor de învățământ, inclusiv prin  achiziția de echipamente IT și dezvoltarea de instrumente specifice proceselor educaționale care includ studenți cu dizabilități.”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: proiecteuvt

Recent Posts

AsTour vă invită într-o excursie de vis în Malta – locul in care spiritul Evului Mediu este încă prezent

Agenţia de AsTour Timişoara organizează, la finalul lunii octombrie, o excursie în Malta, cea mai…

5 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

A început licitația pentru lotul 1 din autostrada Timișoara – Moravița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost lansată licitația…

12 ore ago

La Prefectura Timiș s-a discutat despre Planul de acțiune împotriva violenței şcolare

La Palatul Administrativ din Timișoara la sediul Prefecturii Timiș a avut loc ședința, condusă de…

12 ore ago

Fruncea într-un domeniu foarte important. UPT, cea mai bună dintre universitățile tehnice din România, în 2023, după numărul de autori citați

Performanță și recunoaștere! În Anul Alumni, când Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește 100 de ani de…

13 ore ago

Primăria vrea să modernizeze mai multe străzi din zona Blașcovici, cu peste 21 de milioane de lei

Suma de 21,5 milioane de lei va fi alocată de Primăria Timișoara pentru reabilitarea și…

14 ore ago