Municipalitatea timișoreană aduce din nou în prim plan posibilitatea asigurării unei surse alternative pentru încălzirea celor care sunt conectați în sistemul de termoficare al orașului. Una inedită, energia geotermală, iar în acest scop dorește semnarea unui memorandum cu cea mai mare companie de pe piața locală, specializată în exploatarea și comercializarea combustibililor auto. Aceasta ar urma să analizeze oportunitatea proiectului, în vederea producției de energie electrică și termică.
Consiliul Local va primi la vot, în ședința de marți, un memorandum de înțelegere pentru implementarea „Proiectului Geotermal”. Conform celor de la primărie, acesta se bazează pe o tehnologie inovatoare, care captează căldura din stratul de roci.
“Realizarea acestui proiect geotermal ar fi un pas important în istoria sistemului de termoficare spre retehnologizare și energie verde. Mă bucur că, după un proces de analiză care a durat peste doi ani, suntem în punctul în care încheiem acest protocol cu una dintre cele mai puternice firme de energie de pe piața europeană. Cred în viitorul sistemului de termoficare al Timișoarei”, conform primarului Dominic Fritz.
Administrația orașului anunță că Memorandumul reprezintă doar primul pas într-un proces mai amplu, care implică, printre altele, un plan cu soluții tehnice pentru exploatarea tehnologiei la Timișoara.
Conform anexei Memorandumului, finanțarea serviciului public de furnizare a energiei va fi finanțat de primărie.
”Municipiul Timișoara va executa sarcinile și responsabilitățile privind organizarea, gestionarea, administrarea, exploatarea (prin intermediul serviciului public de furnizare a energiei creat de autoritatea publică locală) și finanțarea serviciului public de furnizare a energiei termice, în vederea asigurării surselor verzi de energie, inclusiv prin dezvoltarea de proiecte de tipul Proiectului Geotermal”, se spune în proiect.
OMV Petrom S.A și-a manifestat intenția privind încheierea unei colaborări cu Municipiul Timișoara pentru identificarea de soluții tehnice disponibile pentru producția de energie geotermală din surse regenerabile.
Compania de energie va evalua potențialul de energie termică geotermală din resurse regenerabile, respectiv căldura rocilor, în zona Timișoara; va analiza posibile soluţii de livrare a energiei termice produsă în cadrul unui proiect de tipul Proiectului Geotermal către Municipiul Timișoara în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare; va analiza instalațiile de interconectare și echipamentele aferente deținute de Municipiul Timișoara în scopul comercializării energiei termice; va respecta și se va conforma legilor și reglementărilor aplicabile în domeniul achizițiilor publice, necesare pentru semnarea unui potenţial acord cu Municipiul Timișoara de comercializare a energiei termice.
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…