Social

Ce se plantează toamna în grădina cu flori. Sfaturi de la specialiştii Horticultura

Dacă vă doriți ca grădina dumneavoastră să fie mai bogată și mai colorată la primăvară, toamna este momentul să acționați. Asta deoarece solul are condițiile potrivite de temperatură și umiditate pentru realizarea lucrărilor de plantare. Ce se plantează toamna în grădina de flori, aflăm de la specialiştii Horticultura.

Plante cu bulbi, cum sunt lalelele sau zambilele. Aceste plante se regăsesc într-o varietate largă de soiuri și culori, cu ajutorul cărora puteți crea un peisaj original în grădina dumneavoastră. În plus, răspândesc un miros plăcut. Se plantează în zone bine luminate, fiindcă au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară pentru o dezvoltare optimă. Pe perioada iernii se pot acoperi cu frunze uscate sau paie.

Trandafiri, ce aduc un plus de culoare și eleganță grădinii dumneavoastră. Trandafirii se plantează într-un loc ferit de curenți de aer, bine luminat. Se recomandă plantarea prin butași. Dimensiunea acestora variază în funcție de soi. Pe perioada iernii se acoperă tulpina acestora, pentru a-i proteja de temperaturile scăzute (se face mușuroi).

Panseluțe (Viola), plante rezistente la temperaturi scăzute. Se cunosc aproximativ 500 de specii și varietăți de panseluțe, monocrome, bicolore, sau tricolore, de diferite culori și combinații: alb, galben, albastru, violet, roz. Se plantează în zone din grădină unde vor beneficia de câteva ore de lumină solară directă pe zi.

Arbori și arbuști decorativi, ce pot completa decorul din grădina dumneavoastră. Plantările se realizează de obicei toamna fiindcă aceștia intră în repaus vegetativ, astfel stresul resimțit se reduce la minimum, iar sistemul radicular se poate dezvolta puternic și rezistent. Locația exactă în grădină se alege în funcție de cerințele arborilor pe care doriți să îi plantați. Trebuie să vă asigurați că groapa este suficient de încăpătoare pentru balotul ce urmează să fie plantat și că va permite dezvoltarea sistemului radicular.

“Atât plantele, cât și arborii și arbuștii, se udă abundent în timpul plantării. Ulterior se udă în funcție de volumul precipitațiilor și de umiditatea solului. Plantările se pot realiza cât timp temperaturile depășesc limita de îngheț și solul permite prelucrarea acestuia”, transmit cei de la Horticultura

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Încă un meci de pus în ramă! Lugojul bate Brașovul în decisiv

O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…

9 ore ago

Campioana din Cluj a tremurat până în ultima secundă pentru victorie, în faţa unei Timişoare renăscută în ultimul sfert

Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…

12 ore ago

Accident fără victime, dar cu pagube şi multe surprize… neplăcute

Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…

15 ore ago

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale

Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…

17 ore ago

Alfred Simonis anunță discuții cu Dominic Fritz pe tema impozitelor locale. Solicitarea: reducerea treptată a impozitării, an de an

La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…

20 de ore ago