Social

Ce se plantează toamna în grădina cu flori. Sfaturi de la specialiştii Horticultura

Dacă vă doriți ca grădina dumneavoastră să fie mai bogată și mai colorată la primăvară, toamna este momentul să acționați. Asta deoarece solul are condițiile potrivite de temperatură și umiditate pentru realizarea lucrărilor de plantare. Ce se plantează toamna în grădina de flori, aflăm de la specialiştii Horticultura.

Plante cu bulbi, cum sunt lalelele sau zambilele. Aceste plante se regăsesc într-o varietate largă de soiuri și culori, cu ajutorul cărora puteți crea un peisaj original în grădina dumneavoastră. În plus, răspândesc un miros plăcut. Se plantează în zone bine luminate, fiindcă au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară pentru o dezvoltare optimă. Pe perioada iernii se pot acoperi cu frunze uscate sau paie.

Trandafiri, ce aduc un plus de culoare și eleganță grădinii dumneavoastră. Trandafirii se plantează într-un loc ferit de curenți de aer, bine luminat. Se recomandă plantarea prin butași. Dimensiunea acestora variază în funcție de soi. Pe perioada iernii se acoperă tulpina acestora, pentru a-i proteja de temperaturile scăzute (se face mușuroi).

Panseluțe (Viola), plante rezistente la temperaturi scăzute. Se cunosc aproximativ 500 de specii și varietăți de panseluțe, monocrome, bicolore, sau tricolore, de diferite culori și combinații: alb, galben, albastru, violet, roz. Se plantează în zone din grădină unde vor beneficia de câteva ore de lumină solară directă pe zi.

Arbori și arbuști decorativi, ce pot completa decorul din grădina dumneavoastră. Plantările se realizează de obicei toamna fiindcă aceștia intră în repaus vegetativ, astfel stresul resimțit se reduce la minimum, iar sistemul radicular se poate dezvolta puternic și rezistent. Locația exactă în grădină se alege în funcție de cerințele arborilor pe care doriți să îi plantați. Trebuie să vă asigurați că groapa este suficient de încăpătoare pentru balotul ce urmează să fie plantat și că va permite dezvoltarea sistemului radicular.

“Atât plantele, cât și arborii și arbuștii, se udă abundent în timpul plantării. Ulterior se udă în funcție de volumul precipitațiilor și de umiditatea solului. Plantările se pot realiza cât timp temperaturile depășesc limita de îngheț și solul permite prelucrarea acestuia”, transmit cei de la Horticultura

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Magazinul de suveniruri al Timișoara a avut deja oaspeți cunoscuți. John Malkovich, printre ei

Timișoara are din această săptămână un magazin oficial de suveniruri. Deschis pentru a aduce imagine…

O oră ago

Despre rolul traducerii în dezvoltarea unor produse de succes, în dezbatere la UPT

Biblioteca UPT a găzduit vineri 15 noiembrie 2024, conferința „Translation and Usability”, organizată de Direcția…

3 ore ago

Gestionarea deșeurilor, o prioritate pentru noua conducere a Primăriei Moşniţa Nouă

Gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație a comunei Mioşniţa Nouă. Noua conducere a…

3 ore ago

Concert caritabil de colinde pentru ajutorarea a trei familii nevoiaşe din judeţul Timiş

Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara și Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” organizează,…

3 ore ago

Serviciul de distribuție a gazelor naturale va fi oprit temporar în Deta și Opatița, marți, 19 noiembrie

Societatea Delgaz Grid anunță că se va opri furnizarea gazului natural, în orașul Deta și…

4 ore ago

Weekend plin de distracție, în Iulius Town: nou spectacol imersiv cu imagini din spațiul cosmic și teatru de păpuși pentru copii

Noi experiențe inedite pentru toată familia au loc în acest final de săptămână în Iulius…

4 ore ago