Social

Ce se plantează tomna în grădina cu flori. Sfaturi de la specialiştii Horticultura

Dacă vă doriți ca grădina dumneavoastră să fie mai bogată și mai colorată la primăvară, toamna este momentul să acționați. Asta deoarece solul are condițiile potrivite de temperatură și umiditate pentru realizarea lucrărilor de plantare. Ce se plantează toamna în grădina de flori, aflăm de la specialiştii Horticultura.

Plante cu bulbi, cum sunt lalelele sau zambilele. Aceste plante se regăsesc într-o varietate largă de soiuri și culori, cu ajutorul cărora puteți crea un peisaj original în grădina dumneavoastră. În plus, răspândesc un miros plăcut. Se plantează în zone bine luminate, fiindcă au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară pentru o dezvoltare optimă. Pe perioada iernii se pot acoperi cu frunze uscate sau paie.

Trandafiri, ce aduc un plus de culoare și eleganță grădinii dumneavoastră. Trandafirii se plantează într-un loc ferit de curenți de aer, bine luminat. Se recomandă plantarea prin butași. Dimensiunea acestora variază în funcție de soi. Pe perioada iernii se acoperă tulpina acestora, pentru a-i proteja de temperaturile scăzute (se face mușuroi).

Panseluțe (Viola), plante rezistente la temperaturi scăzute. Se cunosc aproximativ 500 de specii și varietăți de panseluțe, monocrome, bicolore, sau tricolore, de diferite culori și combinații: alb, galben, albastru, violet, roz. Se plantează în zone din grădină unde vor beneficia de câteva ore de lumină solară directă pe zi.

Arbori și arbuști decorativi, ce pot completa decorul din grădina dumneavoastră. Plantările se realizează de obicei toamna fiindcă aceștia intră în repaus vegetativ, astfel stresul resimțit se reduce la minimum, iar sistemul radicular se poate dezvolta puternic și rezistent. Locația exactă în grădină se alege în funcție de cerințele arborilor pe care doriți să îi plantați. Trebuie să vă asigurați că groapa este suficient de încăpătoare pentru balotul ce urmează să fie plantat și că va permite dezvoltarea sistemului radicular.

“Atât plantele, cât și arborii și arbuștii, se udă abundent în timpul plantării. Ulterior se udă în funcție de volumul precipitațiilor și de umiditatea solului. Plantările se pot realiza cât timp temperaturile depășesc limita de îngheț și solul permite prelucrarea acestuia”, transmit cei de la Horticultura

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Weekend de toamnă cu vreme bună

Din punct de vedere al prognozei meteo acest weekend va fi liniştit cu temperaturi normale.…

17 ore ago

UPT nu îşi uită valorile! Profesor omagiat la 75 de ani de la naştere şi peste 50 de ani de activitate didactică

Continuând o tradiție instituită în Universitatea Politehnica Timișoara, de a onora profesorii cu realizări deosebite,…

19 ore ago

A fost lansată licitația pentru realizarea proiectului Traseul Revoluției din Decembrie 1989 în Timișoara

Primăria Timișoara a lansat în licitație contractul de execuție a lucrărilor la obiectivul de investiție…

20 de ore ago

CCIA Timiș lansează trei noi proiecte de pregătire, finanțate cu fonduri europene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță demararea a trei proiecte importante, cofinanțate din…

20 de ore ago

Timişoara a făcut legea sub panou în meciul cu Dinamo

Evoluţie de pus în ramă. Leii din Banat nu au avut milă de haita alb-roşie…

21 de ore ago

Cele două Românii ale lui Dominic Fritz

Suntem supraviețuitori ai vremurilor când pentru mulți dintre noi lumea se împărțea între PSD și…

23 de ore ago