Eveniment

Gelu Duminică vine la UVT pentru a dezbate pe tema educației

Universitatea de Vest din Timișoara găzduiește un nou eveniment din seria „Conectați la Viitor”, o serie de conferințe de popularizare a științei deschise comunității. Evenimentul, programat pe 23 octombrie, intitulat „Educație pentru toți? Sau despre educație incluzivă pentru toți copiii”, își propune să abordeze provocările și oportunitățile unui sistem educațional echitabil și accesibil pentru toți copiii, indiferent de mediul social sau cultural din care provin. Oaspete de onoare va fi Gelu Duminică.

Acesta va avea loc pe data de 23 octombrie 2024, începând cu ora 12:30, în amfiteatrul A01, UVT. Invitatul special al acestui eveniment este Gelu Duminică, sociolog și expert în domeniul incluziunii sociale. Gelu Duminică, cunoscut pentru eforturile sale de a promova echitatea și incluziunea socială, va oferi o perspectivă valoroasă asupra modului în care putem construi un viitor educațional mai bun.

Gelu Duminică este asociat al Agenției „Împreună”, un ONG dedicat incluziunii sociale și afirmării identității romilor, unde ocupă, din 2001, funcția de director executiv. A fost consultant al Agenției Naționale pentru Romi din cadrul Guvernului României între anii 2006 și 2007 și a activat în diverse comisii naționale, inclusiv în Comisia Prezidențială pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice și în Consiliul Economic și Social. Din 2013, Gelu Duminică este profesor asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București și autor a numeroase studii despre condiția romilor și a persoanelor aflate în risc de excluziune socială.

Conferința va include și o sesiune de întrebări și răspunsuri, oferind participanților ocazia de a se angaja activ în discuții și de a primi răspunsuri directe de la Gelu Duminică. Intrarea este liberă, iar evenimentul este deschis tuturor celor interesați de subiectul educației incluzive.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Proiectul este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Eșec aparent neimportant, dar dureros pentru campioni

SCM USV Timișoara a întâlnit CSM Știința Baia Mare într-un meci contând pentru etapa a…

2 ore ago

Forța Dreptei nu are timp de excluderea lui Alin Nica din partid. Orban: ”Avem o campanie de dus, nu fleacuri”

Nu avem nici măcar timp de asemenea fleacuri cum ar fi excluderea în partid a…

3 ore ago

Ludovic Orban nu simte lipsa unei alianțe cu USR la parlamentare și prezidențiale: ”Nu au pic de respect față de noi”

Aflat la Timișoara pentru lansarea candidaturii sale la funcția de președinte al României, Ludovic Orban,…

4 ore ago

Dumbrăviţa, la al treilea meci consecutiv fără înfrângere: 0-0 la Hunedoara

CSC Dumbrăviţa se întoarce neînvinsă de la Hunedoara, acolo unde a reuşit o remiză albă…

4 ore ago

Timișoara City Marathon a început cu un workshop despre performanță. Invitat special – Horia Colibășanu

Timișoara City Marathon powered by UPT a început vineri seară, la Centrul de Conferințe al…

5 ore ago

Astăzi e sărbătoarea Sfântului Dumitru, făcătorul de minuni

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni din Tesalonic, este prăznuit…

7 ore ago