Sport

Interesant cuplaj handbal-baschet, joi, la sala Constantin Jude

Partida de handbal contează pentru etapa a IX-a din Liga Zimbrilor. În clasament, cele două echipe sunt despărțite de patru puncte: Suceava este pe locul al șaselea, cu 13 puncte, și vine după o remiză la Constanța (30-30), în vreme ce echipa noastră se găsește pe poziția a opta, cu 9 puncte.

Sezonul trecut, gruparea din nord-estul țării a câștigat toate cele trei confruntări cu SCM Poli, două în campionat (35-34 și 34-30) și una în Cupa României (35-32).

Sucevenii au mai jucat la Timișoara la începutul acestei luni, când au învins divizionara secundă CSU Poli, în Cupa României, cu 46-27.

Aruncarea simbolică de start a partidei programate la ora 16 dintre SCM Politehnica Timișoara – CSU Suceava va fi oferită de directoarea LPS Banatul Timișoara, Ramona Roman. Mai mulți membri ai echipei timișorene, precum Andrei Păiuș, Marius Sadoveac, Cristian Fenici, Flavius Cîmpan, Răzvan Trif – au absolvit Liceul cu Program Sportiv Banatul.

Meciul de baschet deschide etapa a VI-a a Ligii Naționale. SCM winsed.swiss și Corona Brașov sunt despărțite de un punct în clasament. Brașovenii se află pe locul al treilea, cu 9 puncte, în vreme ce echipa bănățeană se găsește pe poziția a cincea, cu 8 puncte.

Leii din Banat vin după două victorii, cu Dinamo (acasă) și la Sibiu, iar Corona se află într-o serie activă de patru victorii.

Partida cu formația de sub Tâmpa se joacă, de la ora 19, la doar 72 de ore distanță de înfruntarea de la Sibiu. Disputarea meciului în avans a fost generată de concursul de pangration ce are loc de vineri până luni la sala Constantin Jude.

Sezonul trecut, Corona Brașov a câștigat ambele întâlniri cu alb-violeții: 85-81, la Timișoara, și 74-68, pe teren propriu.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Rectorul UPT, Florin Drăgan: “Varianta cu promovarea în prima ligă, atunci când stadionul va fi gata, pare cea mai fezabilă”

Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica, singura entitate care finanţează în acest moment echipa Poli Timişoara,…

2 ore ago

Două personalități importante din Timișoara, decorate cu distincții la cel mai înalt nivel

Nicolae Popa, profesor în cadrul Universtății de Vest, și Ovidiu Ganț, deputatul minorității germane în…

3 ore ago

Alfred Simonis îi aruncă mănuşa fotbalistică lui Dominic Fritz. Preşedintele ales al CJ Timiş spune că în 5 ani Poli ar putea ataca titlul

Preşedintele ales al CJ Timiş, Alfred Simonis, a declarat, într-un interviu pentru deBanat, că îşi…

4 ore ago

Apel umanitar pentru salvarea unei tinere doctorițe din Timișoara

Cluburi de fotbal, printre care și CSC Dumbrăvița, lumea medicală timișoreană și nu numai, oameni…

5 ore ago

Ghid bingo online 2024: Tot ce trebuie să știi

Jocul de bingo a făcut parte din viețile multor români trecuți de 30 de ani.…

5 ore ago

Noul regulament de transformare urbană a terenurilor industriale, în dezbatere publică

Anunțat la vot la următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, noul regulament referitor…

6 ore ago