Politica

La Timișoara a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2024/FOTO

Vineri, la ora 0, în România a demarat campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Până pe 23 noiembrie, candidații la funcția supremă în stat își vor prezenta oferta și vor putea să își lipească afișele în locurile special destinate în acest scop.

Cei de la USR Timiș au ales Piața Unirii ca și loc unde să facă debutul campaniei electorale. În lipsa liderului Dominic Fritz, șef al momentului a fost Cătălin Drulă, candidatul de pe locul 1 la lista pentru Camera Deputaților. Alături de el s-au aflat Paula Romocean sau Raul Trifan, dar și Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Pentru Drulă, scopul principal al campaniei este trimiterea candidatului USR, Elena Lasconi, în turul 2. Are singurul program reformist, spune el.

”Este debutul campaniei pentru prezidențiale, tocmai am lipit primul afiș cu Elena Lasconi, viitorul președinte al României, singurul candidat cu un program reformist, care nu are nicio legătură cu partidele vechi, nu primește nici ordine de la Moscova. Este candidatul care, pe 24 noiembrie, împreună cu votul vostru, să îl ducem în turul 2, ca să nu repete planul diabolic pe care îl au, ca să repete finala Iliescu – Vadim, de data asta cu Ciolacu și Simion pe post de iepure. Ciolacu știe că nu poate câștiga alegerile în turul al doilea decât împotriva unui candidat extremist.”, a spus Drulă.

El a lipit primul afiș cu Lasconi, alături de Paula Romocean, candidată, la rândul ei, la Parlamentul României.

Viceprimarul Ruben Lațcău a vorbit despre descentralizare și cum Lasconi va putea realiza cadrul local care să susțină acest deziderat.

Avem o echipă puternică în Timiș, cu un candidat foarte bun, Cătălin Drulă, locul 1 la Camera Deputaților, sunt cu noi Paula Romocean, Raul Trifan, Vlad Șendoriu, îl vom avea pe Sorin Șipoș. O echipă puternică din Timiș, care să se bată pentru interesele comunității locale la București, care să se bată pentru descentralizare, pentru banii locali care să meargă în investiții locale. Elena Lasconi este candidatul care să creeze cadrul legal, unul care să fie bazat pe competență, pe investiții publice, unul care să pună comunitățile locale pe primul loc”, a spus Lațcău.

Liberalii au ales punctul zero din Timișoara pentru a lipi primele afișe electorale. Un grup numeros de membri de partid au luat parte la acțiunea electorală. În fruntea lor s-au aflat șeful PNL Timișoara, Marilen Pirtea, locul 1 pentru lista de candidaturi la Camera Deputaților, alături de Cosmin Tabără, locul 2 la Senat, dar și Alin Popoviciu, revenit de curând în partid, după plecarea lui Alin Nica.

„Va fi o competiție foarte acerbă, sunt foarte mulți candidați, dar cred că românii au înțeles că stabilitatea națională, mediul de afaceri, educația, sănătatea, modul în care ei pot să-și ducă viața zi cu zi fără taxe, impozite majorate, modul în care mediul agricol este sprijinit, modul în care agricultorii și producătorii autohtonii pot să-și desfacă mărfurile în piața națională, modul în care pot dormi liniștiți deși la graniță avem un război, toate aceste lucruri sunt garantate de Nicolae Ciucă, un profesionist care are mai mulți ani de experiență profesională în slujba țării decât ani de politică”, a declarat Marilen Pirtea.

Și cei de la PSD Timiș au ales tot centrul Timișoarei pentru a lipi primele afișe cu Marcel Ciolacu. Panoul din Piața Operei a fost locul unde a avut loc evenimentul. Desigur, Alfred Simonis s-a aflat în fruntea simpatizanților lui Ciolacu. Alături de el s-a aflat și Sebastian Răducanu, Eugen Dogariu, Titu Bojin și Adrian Cionca, candidați la Parlament.

”Am lipit primul afiș în zona zero a Timișoarei, așa cum facem de fiecare dată. Candidatul Partidului Social Democrat la președinția României este domnul Marcel Ciolacu, un candidat care atâta timp cât a fost și este încă prim-ministru s-a preocupat de problemele județului Timiș, ale municipiului Timișoara. Este omul care ne-a sprijinit în toate demersurile de a atrage fonduri importante în Timiș, este omul care a sprijinit și Institutul Oncologic, și Stadionul Dan Păltinișanu, și noul corp de clădire de la Spitalul Județean, și Centura de Sud, și finanțarea Centrului de Vest, și cel care a sprijinit investiții în autostrăzi. (…) Îmi permit să fac un îndemn timișenilor să nu mai voteze sigle, să voteze oameni, să analizeze prin prisma competențelor și activității profesionale pe care o pot evalua la marea majoritate a candidaților și să încercăm să fim aproape de proiectele importante ale acestui județ, pentru că m-ar ajuta și ne-ar ajuta pe toți să avem oameni care și-au arătat atașamentul față de județ și față de municipiul Timișoara în funcții importante”, a spus Alfred Simonis.

Cei de la AUR Timiș au ales tot Piața Unirii în vederea lipirii primului afiș cu George Simion, candidatul partidului la funcția de președinte al statului. În fruntea grupului de simpatizanți s-a aflat Titi Stoica, parlamentarul AUR de Timiș. De această dată nu au mai existat îmbrânceli cu cei de la USR, chiar dacă echipele celor două partide s-au aflat în aceiași locație.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

A fost stabilită lista finală a consilierilor locali din Timișoara. Un reprezentant USR a rămas fără mandat

Prin intermediul unei încheieri civile, Judecătoria Timișoara a comunicat lista finală a consilierilor locali care…

48 de minute ago

Se închid toaletele pe autostrada A1. Se toarnă asfalt

În perioada următoare, șoferii care circulă pe autostrada A1, între Timișoara și Sibiu, vor trebui…

O oră ago

Au luptat, dar nu destul. Eșec pentru Lugoj la Brașov

Sala polivalentă ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov a fost locul de desfășurare a pratidei dintre…

2 ore ago

România, cea mai guvernabilă țară neguvernabilă

La prima vedere, clasa politică românească funcționează normal, sănătos. Are principii, asumă doctrine, studiază curente,…

3 ore ago

Începe o nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

RETIM, în colaborare cu ADID Timiș, lansează o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 28 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 28.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago