Sport

Leo Borlovan câştigă „Trofeul Mangalia“ la Super Rally şi aduce acasă titlul naţional

Victorie timişoreană importantă şi titlul vine de la Marea Neagră pe Bega. „Trofeul Mangalia“, o ultima etapă spectaculoasă rundă a Campionatului Național de Super Rally 2024, a reunit în municipiul din sudul litoralului, o pleiadă de piloți celebri, runda fiind extrem de interesantă, în condițiile în care s-a disputat cu titlul absolut pe masă.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat de Primăria Municipiului Mangalia, Organizatia de Management al Destinatiei Mangalia și AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

În urma „Trofeului Mangalia“ și a restului etapelor, campion național Super Rally 2024 a devenit timişoreanul Leo Borlovan, acesta stabilind și un record, în condițiile în care este cel mai tânăr campion național absolut Super Rally.

Printre competitorii de la „Trofeul Mangalia 2024“ s-au numărat Mihai Leu, promotorul evenimentului, campion național la raliuri și viteză în coastă, invitatul special, pilotul Simone Tempestini, Costel Cășuneanu, precum și apreciatul pilot din Mangalia Emil Ghinea, care a câștigat recent titlul de campion absolut pe 2024 la Campionatul Național de Viteză în Coastă.

„Titlul Absolut la Super Rally vine la Timişoara. După o mare victorie la general aici la Mangalia unde ne-am luptat pentru zecimi cu unii din cei mai buni piloți din Romania. Felicitări organizatorilor Campionatului Național de Super Rally, organizatorii acestei etape frumoase de la Mangalia și piloților alături de care am reușit să oferim un mare spectacol la fiecare etapă. Mulțumesc tuturor susținătorilor de la Mangalia, m-ați facut să mă simt ca acasă! Și bineînțeles echipei mele ABAS Timișoara, familiei, prietenilor și partenerilor mei fără de care nu puteam obține aceste rezultate! Banatu-i Fruncea”, au fost primele gânduri ale noului campion, imediat după cursa extrem de intensă de la malul mării.

Interesant este că mai puţin de o secundă a făcut diferenţa pe podium. Leo a terminat cele două manşe pe prima pozţie pe un automobil Funyo SP 05 Evo, obţinând cea mai bună performanţă ca timp în manşa secundă şi a fost urmat de Dragoş Savloschi pe un Lijier Js51 Evo şi Simone Tempestini pe Porsche 997 RGT. Emil Ghinea a fost aproape de podium locul 4, iar un alt timişorean, Radu Benea a venit al 5-lea.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Întreruperi programate la furnizarea apei în judeţ

În zilele următoare se va efectua spălarea rețelei de distribuție în mai multe localități din…

9 ore ago

Se mișcă lucrurile și pe viitorul drum de acces din Timișoara spre A1/Foto

După ani de așteptare, licitații și contestații, lucrurile se mișcă, în sfârșit, și pe unul…

9 ore ago

C9. Lupeniul învinge Cermeiul şi urcă pe podium, devansând Ghiroda

Ultima partidă a etapei a VIII-a în Liga 3, Seria a 9-a s-a disputat în…

9 ore ago

Lupii înving Delta și termină pe primul loc Grupa B din Super Cup. Jucătorii de la SCM USV Timişoara, prestaţii excelente

Selecționata Romanian Wolves a terminat cu o victorie ediția 2024 a Rugby Europe Super Cup,…

9 ore ago

Disputa Grindeanu – Drulă, un nou episod. Social-democratul îl acuză pe USR-ist că nu a făcut nimic pentru județ

Parteneri de dispute de ani de zile, Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă, continuă să se…

10 ore ago

Primul eşec pentru fetele de la Lugoj a venit pe terenul lui Dinamo

Derby cedat. Dinamo își trece în cont a treia victorie a sezonului, în timp ce…

11 ore ago