Primăria Timişoara

Noul regulament de transformare urbană a terenurilor industriale, în dezbatere publică

Anunțat la vot la următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, noul regulament referitor la transformarea fostelor zone industriale în zone urbane mai așteaptă votul consilierilor locali. Primăria a decis să organizeze o dezbatere publică pe această temă. Prima ședință de plen are loc pe 29 octombrie, iar dezbaterea e programată pe 1 noiembrie.

Dezbaterea publică pe marginea procedurilor de restructurare urbană privind dezvoltarea noilor cartiere pe fostele zone industriale din oraș fusese cerută de mai multe persoane, dar și de Sindicatul angajaților din cadrul PMT, care are ca membru mai mulți angajați ai Primăriei.

Așadar, Primăria Timișoara invită cetățenii la o dezbatere publică dedicată procedurilor de restructurare urbană a terenurilor care necesită respectarea prevederilor din Planul Urbanistic General al Municipiului Timișoara și din Regulamentul Local de Urbanism aferent, aprobate prin HCL nr. 457/17.10.2023. De asemenea, va fi discutat și regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei de Negociere pentru Restructurare Urbană (C.N.R.U.) din cadrul Primăriei.

Prin acest regulament de restructurare urbană, Primăria urmărește să se asigure că în noile cartiere vor fi integrate, de la început, rețele de străzi, utilități publice, spații verzi și alte obiective de interes public. Astfel, toate amenajările publice – de la străzi și trotuare la utilități, spații verzi, școli și alte facilități – ce vor apărea pe fostele platforme industriale transformate în terenuri private, vor fi planificate și dezvoltate în colaborare cu Primăria”, anunță reprezentanții municipalității.

Dezbaterea va avea loc vineri, 1 noiembrie 2024, la ora 13:00, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara.

Încurajăm cetățenii să ne transmită din timp opinii, sugestii și propuneri scrise la adresele primariatm@primariatm.ro și camelia.crisan@primariatm.ro sau direct la Camera 12, până la data de 1 noiembrie 2024, ora 10:00. Vă rugăm să precizați numele complet, rolul în care participați (dacă reprezentați o organizație sau o persoană terță) și dacă doriți să luați cuvântul în dezbatere să detaliați opiniile și recomandările dumneavoastră”, a mai transmis primăria.

Participanții care se înscriu pentru a lua cuvântul vor avea la dispoziție 3 minute pentru a-și susține punctele de vedere, strict pe tema proiectului de hotărâre.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat online, la adresa: https://www.primariatm.ro/proiecte-hcl/4fafdcb5-28e8-4748-b98d-8b3a77a5664c

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alfred Simonis, președinte PSD Timiș: „Unii politicieni vin în Timiș doar în pragul alegerilor”

Depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare din această toamnă a readus în atenția publică o meteahnă…

19 minute ago

Chestiuni procedurale. USR Timiş explică de ce Roberto David nu a fost validat din prima

USR nu va pierde niciun mandat de consilier local, anunţă reprezentanţii acestui partid, Roberto David…

40 de minute ago

Se lucrează cu spor pe noua legătură a Timișoarei cu autostrada A1/VIDEO

Societatea care a preluat contractul de execuție al drumului de legătură DN 69 – A1,…

O oră ago

Medalii obținute de floretiștii Politehnicii Timișoara la Cupa României de cadeți și juniori

Viitorul sună bine pentru floreta CSU Poli. Floretiștii Politehnicii Timișoara s-au remarcat în weekend, la…

O oră ago

La Timișoara s-au instalat deja 42 de noi adăposturi în stațiile mijloacelor de transport în comun/FOTO

Călătorii care folosesc transportul în comun  din Timișoara vor beneficia, până la finalul anului, de…

2 ore ago

CFR Timișoara, din nou pe „șine”

Feroviarii au legat două victorii, ambele în deplasare. CFR Timișoara a obținut al doilea succes…

4 ore ago