Social

Pe una dintre fațadele Liceului Alimentar din Timișoara a fost realizată o pictură murală de mari dimensiuni

O pictură murală de mari dimensiuni a fost realizată pe unul dintre zidurile clădirii care găzduiește Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară. Denumită “wAll of us”,  aceasta a fost realizată de artistul timișorean, Andrei Drăgan și o echipă de artiști localnici. 

Intervenția urbană este parte din proiectul Timișoara Refugee Art Festival.

“Andrei ne-a surprins cu pictura murală de dimensiuni mari care vorbește despre diferențele care nu trebuie să ne separe, ci să ne unească, folosind culori vii, elemente arhitecturale ale orașului nostru, totul într-un stil contemporan, chiar rebel, viu și pe gustul tinerilor. Acum pictura ramane o moștenire culturală pentru elevii liceului dar și pentru trecătorii din zona Bogdăneştilor care pot aprecia actul artistic tineresc și inovativ”, crede Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Elevii participanți la inaugurarea picturii au găsit propriile semnificații din exemplificarea grafica realizata de Andrei Dragan, pe clădirea liceului alimentar. Într-o dezbatere cu reprezentanții LOGS și conducerea liceului, unii elevi au mărturisit că s-au regasit în portretul inclusiv al celor 4 personaje, în timp ce alți elevi au apreciat nevoia de combatere a discriminării și intoleranței, prin artă în școala lor.

“Ne-am bucurat să facem parte din acest proiect pentru a da culoare lumii noastre, de la școală și să vorbim despre diversitate în rândul elevilor, fapt care reprezintă o provocare pentru orice instituție școlară. Încercăm să oferim fiecărui elev șanse egale spre succes, indiferent de cultură, etnie, sex, vârsta sau alte nevoi. Această pictură ne arată că diversitatea ne unește și ne face mai puternici, iar excelența ne definește”, ne-a transmis Romînescu Ramona – Carmen, directoarea Liceului Alimentar.

Proiectul Timișoara Refugee Art Festival  8 face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale este o organizație „grassroots” stabilită din septembrie 2019, în Timișoara,  care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți, luptă împtriva traficul de persoane și folosește educația ca mijloc de depășire a vulnerabilităților sociale.  LOGS gestionează în Timișoara, Casa LOGS – Centrul de zi de consiliere și informare – singurul serviciu social licențiat de Ministerul Muncii din România pentru migranți și este cel mai activ actor de integrare socială și ajutor umanitar pentru străini din Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

John Malkovich se întoarce pe scena TNT! Două reprezentanţii „one man show”, în noiembrie

Celebrul artist american John Malkovich revine cu două reprezentaţii de excepţie pe scena Teatrului Naţional…

2 ore ago

Domeniul energetic, în atenţia a sute de persoane din mai multe ţări la un eveniment de excepţie organizat la UPT/FOTO

Provocări, oportunități și cele mai noi tehnologii în domeniul energetic, teme de dezbatere la conferința…

2 ore ago

Timișoreanul Radu Benea, aproape de rezultatul carierei la viteză în coastă

Devenit pretendent la lupta pentru titlul de campion absolut la super rally, pilotul timișorean Radu…

4 ore ago

Se reia circulația pe linia Expres 8. În Plopi vor merge autobuze electrice

Societatea de Transport Public Timișoara anunță reluarea circulației pe linia Expres 8 și introducerea autobuzelor…

6 ore ago

SCM Politehnica Timișoara, din nou favorită în fața unei nou-promovate

Vor să se trezească din înfrângeri. Etapa a VII-a a Ligii Naționale de handbal programează…

6 ore ago

Zeci de refugiați trimiși de Marea Britanie în România? Ministerul de Interne nu confirmă, dar sugerează că Timișoara ar fi destinația lor

Câteva zeci de migranți refugiați din Sri Lanka, aflați pe o insulă aflată în administrarea…

6 ore ago