O pictură murală de mari dimensiuni a fost realizată pe unul dintre zidurile clădirii care găzduiește Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară. Denumită “wAll of us”, aceasta a fost realizată de artistul timișorean, Andrei Drăgan și o echipă de artiști localnici.
Intervenția urbană este parte din proiectul Timișoara Refugee Art Festival.
“Andrei ne-a surprins cu pictura murală de dimensiuni mari care vorbește despre diferențele care nu trebuie să ne separe, ci să ne unească, folosind culori vii, elemente arhitecturale ale orașului nostru, totul într-un stil contemporan, chiar rebel, viu și pe gustul tinerilor. Acum pictura ramane o moștenire culturală pentru elevii liceului dar și pentru trecătorii din zona Bogdăneştilor care pot aprecia actul artistic tineresc și inovativ”, crede Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS – Grup de Inițiative Sociale.
Elevii participanți la inaugurarea picturii au găsit propriile semnificații din exemplificarea grafica realizata de Andrei Dragan, pe clădirea liceului alimentar. Într-o dezbatere cu reprezentanții LOGS și conducerea liceului, unii elevi au mărturisit că s-au regasit în portretul inclusiv al celor 4 personaje, în timp ce alți elevi au apreciat nevoia de combatere a discriminării și intoleranței, prin artă în școala lor.
“Ne-am bucurat să facem parte din acest proiect pentru a da culoare lumii noastre, de la școală și să vorbim despre diversitate în rândul elevilor, fapt care reprezintă o provocare pentru orice instituție școlară. Încercăm să oferim fiecărui elev șanse egale spre succes, indiferent de cultură, etnie, sex, vârsta sau alte nevoi. Această pictură ne arată că diversitatea ne unește și ne face mai puternici, iar excelența ne definește”, ne-a transmis Romînescu Ramona – Carmen, directoarea Liceului Alimentar.
Proiectul Timișoara Refugee Art Festival 8 face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.
Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale este o organizație „grassroots” stabilită din septembrie 2019, în Timișoara, care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți, luptă împtriva traficul de persoane și folosește educația ca mijloc de depășire a vulnerabilităților sociale. LOGS gestionează în Timișoara, Casa LOGS – Centrul de zi de consiliere și informare – singurul serviciu social licențiat de Ministerul Muncii din România pentru migranți și este cel mai activ actor de integrare socială și ajutor umanitar pentru străini din Timișoara.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…