Administratie

Primăria întreabă: Ce doresc locuitorii din Kuncz de la noul Centru Cultural deschis în cartierul lor?

Municipalitatea timișoreană vrea să știe ce doresc locuitorii din zona Kuncz să aibă la dispoziție la noul Centru Cultural deschis în această parte a orașului. Cercetarea va dura o săptămână și va fi realizată de echipe mixte, cu ajutorul chestionarelor.

Începând de miercuri, 23 octombrie 2024, timp de o săptămână, echipe mixte vor merge pe teren pentru a completa chestionare, cu sprijinul locuitorilor din zonă.

Acțiunea se va desfășura atât în prima parte a zilei, cât și după-amiaza, și va presupune colectarea de date din poartă în poartă. Dacă locuiești în cartierul Kuncz, te rugăm să colaborezi cu reprezentanții echipelor pentru buna desfășurare a procesului.

Acțiunea este organizată de Direcția de Asistență Socială (DAS) în colaborare cu Serviciul Management Cartiere al Primăriei Timișoara și Departamentul de Asistență Socială din cadrul UVT.

La final, rezultatele cercetării vor fi publicate într-un raport. Scopul acestui demers este de a sprijini administrația locală să atragă resurse, să ofere servicii mai apropiate de nevoile locuitorilor din Kuncz și să dezvolte activități noi.

Greu de înțeles este momentul când a fost decisă demararea acestei operațiuni cu chestionare, de ce nu a fost realizată înainte de deschiderea Centrului Cultural, ci ulterior.

Primăria Timișoara și Direcția de Asistență Socială au deschis Centrul Cultural și Educațional Kuncz la finalul anului trecut, iar de serviciile sociale și educative beneficiază direct 100 de persoane aflate la risc de sărăcie și/sau excluziune social din zonă. Centrul are săli pentru cursuri, cabinete de consiliere, sală de mese, sală de sport, cabinet medical, loc de joacă și locuri de parcare.

De la începutul anului școlar 2024 – 2025, la Centrul Educațional Kuncz, copiii își pot pregăti temele cu ajutorul educatorilor din cadrul DAS. Programul afterschool mai include activități sportive și recreative, precum vizionări de filme, vizite la instituțiile culturale, excursii sau tabere de creație. De asemenea, copiii beneficiază zilnic de o masă caldă. Activitățile au loc de luni până vineri, între orele 12:00 și 16:00, cu program prelungit până la 18:00 în zilele de miercuri și joi. Programul este derulat împreună cu Palatul Copiilor, voluntari de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva și studenți de la Universitatea de Vest și membri ai organizației APSES.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Eșec aparent neimportant, dar dureros pentru campioni

SCM USV Timișoara a întâlnit CSM Știința Baia Mare într-un meci contând pentru etapa a…

12 ore ago

Forța Dreptei nu are timp de excluderea lui Alin Nica din partid. Orban: ”Avem o campanie de dus, nu fleacuri”

Nu avem nici măcar timp de asemenea fleacuri cum ar fi excluderea în partid a…

13 ore ago

Ludovic Orban nu simte lipsa unei alianțe cu USR la parlamentare și prezidențiale: ”Nu au pic de respect față de noi”

Aflat la Timișoara pentru lansarea candidaturii sale la funcția de președinte al României, Ludovic Orban,…

14 ore ago

Dumbrăviţa, la al treilea meci consecutiv fără înfrângere: 0-0 la Hunedoara

CSC Dumbrăviţa se întoarce neînvinsă de la Hunedoara, acolo unde a reuşit o remiză albă…

14 ore ago

Timișoara City Marathon a început cu un workshop despre performanță. Invitat special – Horia Colibășanu

Timișoara City Marathon powered by UPT a început vineri seară, la Centrul de Conferințe al…

16 ore ago

Astăzi e sărbătoarea Sfântului Dumitru, făcătorul de minuni

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni din Tesalonic, este prăznuit…

18 ore ago