Administratie

Proiectul de reabilitare a zonei Sinaia are toate aprobările. Documentația intră la vot

Încă una dintre dorinţele actualei administrații e tot mai aproape de a fi realizat. Primarul Dominic Fritz a anunțat că au fost obținute toate avizele pentru proiectul de regenerare a zonei Sinaia.

Cunoscută timișorenilor ca și zona Kuttl sau Sinaia, aceasta va fi transformată total dacă proiectul merge mai departe așa cum este el imaginat de conducerea primăriei. Pentru proiect a fost obținut și ultimul aviz.

”Am primit și ultimul aviz – cel de mediu – pentru proiectul de regenerare a zonei Mocioni/Sinaia. La fel ca în Traian, și aici lucrăm să punem în valoare această zonă superbă a Timișoarei vechi, cu un patrimoniu arhitectural extrem de valoros și o istorie pe măsură”, a anunțat Frtz.

Ce își dorește acesta pentru zona amintită?

”Mai mult spațiu verde, noi copaci, zone pentru evenimente în care comunitatea și vizitatorii se pot întâlni și relaxa. Dar și o mai bună mobilitate: trotuare spațioase, piste sigure pentru bicicliști și benzi dedicate transportului public – sunt câteva din schimbările pe care le aducem zonei”, spune Fritz.

Un fapt important, spațiul carosabil disponibil autovehiculelor ar urma să fie redus pentru a face loc pistelor de biciclete, benzii pentru transport public, etc.

Acum trebuie ca documentația finală să fie votată în consiliul local. Fritz vorbește despre inelul 4 Vest și pasajul și podul Solventul, care ar urma să fie ”corp comun” cu noua ”Sinaia”. Din păcate, aceste idei mai au până să devină realitate.

”Urmează acum să intrăm în Consiliul Local pentru aprobarea întregii documentații. Corelăm această investiție cu lucrările la Inelul 4 Vest: legătura de la Solventul (pasaj și pod) care va prelua o parte semnificativă din traficul care pleacă acum din Șagului și trebuie să treacă prin centru ca să ajungă în nordul Timișoarei.”, încheie primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Fără emoţii! CSM Lugoj a trecut clar de Piteşti

Etapa a doua a ligii de elită din voleiul feminin a consemnat şi o întâlnire…

47 de minute ago

Condusă la pauză de ultima clasată, SCM Poli s-a trezit la timp şi a întors soarta partidei

Niciun meci fără emoţii, acesta pare a fi sloganul echipei de handbal SCM Pioli Timişoara,…

O oră ago

Grădinița din Ghiroda are noi săli pentru preșcolari

Începând de luni, cele două grupe de preșcolari care au activat temporar în Căminul Cultural…

3 ore ago

Ce se plantează tomna în grădina cu flori. Sfaturi de la specialiştii Horticultura

Dacă vă doriți ca grădina dumneavoastră să fie mai bogată și mai colorată la primăvară,…

4 ore ago

Weekend de toamnă cu vreme bună

Din punct de vedere al prognozei meteo acest weekend va fi liniştit cu temperaturi normale.…

21 de ore ago