Primăria Timişoara

Dominic Fritz vrea o evidență mai bună a proprietăților primăriei, dar și o atitudine mai activă a instituției: ”Această pasivitate nu ne ajută”

Primarul Dominic Fritz spune că Primăria Timișoara trebuie să devină un jucător mai activ pe piața imobiliară locală. Sunt locuințe care ar … împiedica dezvoltarea patrimoniului, dar și unele care, odată achiziționate, ar ajuta la dezvoltarea acestuia.

El a vorbit și despre terenuri, spunând că sunt unele care stau degeaba, care nu sunt utile municipalității, dar care ar fi de mare folos mediului de business. Ar trebui ca acestea să fie vândute, nu să stea blocate, spune Fritz.

Un capitol special se referă la imobilele din proprietate. Primăria ar trebui să își asume mai mult dreptul de preempțiune pe care îl deține la vânzarea unor imobile. De asemenea, sunt clădiri unde municipalitatea deține un singur apartament și nu poate decide prea mult, dar și clădiri unde deține aproape integral, cu unu sau două apartamente lipsă, care odată achiziționate să ofere proprietatea integrală a clădirii, cu posibilitatea investirii acolo.

Întrebarea care se pune este dacă primăria poate să asigure o bună gestionare a unui asemenea patrimoniu, având în vedere problemele care există și astăzi în legătură cu o inventariere completă a acestora.

Un motiv de ce momentan patrimoniul Timișoarei nu e gestionat cum trebuie e pentru că e extrem de fragmentat, că avem multe clădiri în care poate mai deținem un apartament sau o jumătate de apartament și avem altele în care, dacă am mai deține unul, să ne ocupăm de clădirea întreagă. Această pasivitate nu ne ajută, trebuie să ieșim din pasivitate. Asta înseamnă o analiză clară a ce imobile nu sunt de folos pentru noi și trebuie valorificate și care altele sunt de folos pentru oraș și trebuie să le cumpăram”, a declarat Dominic Fritz.

O parte din investițiile viitoare ar urma să fie, ori finanțate, ori chiar realizate de organizațiile statului. Un exemplu este stadionul, sau spitalul de oncologie.

Nu exclud nici preluări de lucrări, e important să analizăm care e varianta cu care el are șanse de succes. În unele cazuri va fi ca altcineva să finanțeze și să lucreze, cum e la CNI, în altele, cum e la radiala vest, unde vom obține finanțare de la CNAIR și să ne ocupăm noi de lucrări”, a declarat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Peste o treime din noul stadion al Timișoarei, ridicat de primărie, a fost realizată

Mai bine de o treime din stadionul Arena Eroii Timișoarei, pe care Primăria Timișoara îl…

12 ore ago

Grupul de firme BEGA a încheiat patru noi contracte cu Romgaz, în valoare de 43 milioane de lei, prin Foraj Sonde Craiova SA

Compania de servicii petroliere Foraj Sonde Craiova (simbol bursier FOSB), parte a Grupului de firme…

13 ore ago

Primăria Timișoara plantează flori în sensul giratoriu de la Piața Mărăști/FOTO

Echipele de la societatea Horticultura au demarat lucrări în Piața Mărăști, unde au plantat deja…

14 ore ago

Instrumente digitale inteligente pentru reduceri la cumpărături

Shoppingul online a devenit tot mai popular și, datorită cererii mari, comerțul digital a cunoscut…

15 ore ago

Societatea Colterm se orientează tot mai mult pe consumul de gaze naturale, în detrimentul cărbunelui

Societatea Colterm foloseste mai mult gazele naturale pentru producția de energie termică, aceasta odată cu…

17 ore ago

Creștere de 72% la credite pentru casă. Valoarea medie a unei finanțări acordate de imobiliare.ro Finance a ajuns la 71.000 de euro

Brokerul de credite din grupul Imobiliare.ro, imobiliare.ro Finance, a intermediat, pe parcursul anului trecut, credite…

17 ore ago