Primăria Timişoara

Dominic Fritz vrea o evidență mai bună a proprietăților primăriei, dar și o atitudine mai activă a instituției: ”Această pasivitate nu ne ajută”

Primarul Dominic Fritz spune că Primăria Timișoara trebuie să devină un jucător mai activ pe piața imobiliară locală. Sunt locuințe care ar … împiedica dezvoltarea patrimoniului, dar și unele care, odată achiziționate, ar ajuta la dezvoltarea acestuia.

El a vorbit și despre terenuri, spunând că sunt unele care stau degeaba, care nu sunt utile municipalității, dar care ar fi de mare folos mediului de business. Ar trebui ca acestea să fie vândute, nu să stea blocate, spune Fritz.

Un capitol special se referă la imobilele din proprietate. Primăria ar trebui să își asume mai mult dreptul de preempțiune pe care îl deține la vânzarea unor imobile. De asemenea, sunt clădiri unde municipalitatea deține un singur apartament și nu poate decide prea mult, dar și clădiri unde deține aproape integral, cu unu sau două apartamente lipsă, care odată achiziționate să ofere proprietatea integrală a clădirii, cu posibilitatea investirii acolo.

Întrebarea care se pune este dacă primăria poate să asigure o bună gestionare a unui asemenea patrimoniu, având în vedere problemele care există și astăzi în legătură cu o inventariere completă a acestora.

Un motiv de ce momentan patrimoniul Timișoarei nu e gestionat cum trebuie e pentru că e extrem de fragmentat, că avem multe clădiri în care poate mai deținem un apartament sau o jumătate de apartament și avem altele în care, dacă am mai deține unul, să ne ocupăm de clădirea întreagă. Această pasivitate nu ne ajută, trebuie să ieșim din pasivitate. Asta înseamnă o analiză clară a ce imobile nu sunt de folos pentru noi și trebuie valorificate și care altele sunt de folos pentru oraș și trebuie să le cumpăram”, a declarat Dominic Fritz.

O parte din investițiile viitoare ar urma să fie, ori finanțate, ori chiar realizate de organizațiile statului. Un exemplu este stadionul, sau spitalul de oncologie.

Nu exclud nici preluări de lucrări, e important să analizăm care e varianta cu care el are șanse de succes. În unele cazuri va fi ca altcineva să finanțeze și să lucreze, cum e la CNI, în altele, cum e la radiala vest, unde vom obține finanțare de la CNAIR și să ne ocupăm noi de lucrări”, a declarat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Biblioteca UPT la ceas aniversar! De un deceniu în minunatul nou sediu

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara împlinește 10 ani de la inaugurarea noului sediu, care o face…

41 de minute ago

Hoţie cu repetiţie. Mai mulţi infractori au sustras bunuri de la o societate de turism

La data de 12 noiembrie 2024, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara au reținut un…

2 ore ago

Mobilizare liberală. Sâmbătă vine Nicolae Ciucă la Timişoara, într-o perioadă sensibilă pentru PNL Timiş

Cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL Timiş…

2 ore ago

Unul dintre cele mai importante fieff-uri PNL din Timiş trece la PSD. Primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, îşi anunţă sprijinul pentru PSD la parlamentare

Primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, exclus din PNL, va susţine PSD la alegerile parlamentare,…

3 ore ago

Campanie de colectare gratuită DEEE în județul Timiș. ADID Timiș și ECO POSITIVE SA invită instituțiile publice și companiile să contribuie la un mediu mai curat

ADID Timiș, în parteneriat cu Organizația care Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP) ECO POSITIVE…

4 ore ago

În comuna Moşniţa Nouă, patru clădiri ale unor instituţii de învăţământ se eficientizează energetic

În comuna Moşniţa Nouă se implementează patru proiecte de eficientizare energetică a unor instituţii de…

5 ore ago