Sala de consiliu a Primăriei Timișoara a fost arhiplină, luni seara. Nu s-a votat un proiect de hotărâre deosebit, nu a fost o dezbatere publică, s-a comemorat ziua de 16 decembrie 1989, atunci când, în Timișoara, a izbucnit Revoluția română.
În lipsa primarului Dominic Fritz, la conducerea ședinței s-a aflat viceprimarul Ruben Lațcău, alături de al aflându-se vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Iovescu și subprefectul de Timiș, Raul Ambruș.
Ședința nu a mai fost o luptă cu vociferări între diferitele organizații de revoluționari, a fost o ședință relativ calmă. Fiecare dintre cei invitați să ia cuvântul și-a spus alocuțiunea. În cadrul discuțiilor purtate, am aflat că, în sfârșit, istoria comunismului va fi predată elevilor. De altfel, părerea unanim exprimată de cei prezenți a fost că tinerii actuali, cei care nu au trăit pe viu Revoluția, nu trebuie să uite ce s-a întâmplat în 1989. Din păcate, discuțiile au adus în prim plan un plan mai vechi, îmbrățișat chiar de administrația locală, prin care urma să fie ridicat un monument al Revoluției, la podul de la Piața Maria. Proiectul a fost total lăsat uitării, deși era deja stabilită forma acestuia.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a ajuns la finalul unui an de succes,…
Peste 14 milioane de euro, fonduri nerambursabile, vor fi investiți în proiectul de regenerare urbană…
Nicușor Dan și-a anunțat oficial, într-o conferință de presă, intenția de a candida independent la…
Anul 2024 a fost unul excelent la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, pentru Programul Regional…
Dorința timișorenilor de a ajunge mai rapid și în condiții mai bune, pe cale rutieră,…
Primăria Timișoara anunță finalizarea concursului „Revoluționarul din familia mea”, un proiect dedicat păstrării și transmiterii…