„Poli şi Dinamo se urăsc la infinit” este un refren valabil doar pentru suporterii celor două formaţii, dar în special pentru polişti. Când vine vorba despre „actorii” implicaţi direct în fenomen – jucători, antrenori, conducători – , datele problemei se schimbă. 1987 este anul în care s-a creat un zid de netrecut în sufletul timişorenilor atunci când vine vorba despre Dinamo Bucureşti, fostul club departamental aflat în subordinea ostilei şi mult hulitei miliţii din timpul regimului de tristă amintire. Acest zid a fost escaladat, însă, extrem de uşor şi fără resentimente de unii jucători, antrenori sau conducători.
Prima dată s-a întâmplat în 1992, când Politehnica a jucat acasă în faţa celor de la Dinamo Bucureşti, echipa momentului la acea vreme. Scorul final a fost 0-0, iar publicaţia locală „Renaşterea Bănăţeană” oferea timişorenilor un titlu şocant după acest joc: „Încă n-aţi găsit 30.000 de fraieri!”. Nici ceea ce s-a întâmplat pe terenul de joc nu a scăpat de critica presei din acea vreme: „Până la urmă marele meci mare s-a dovedit un eveniment, dar, din păcate, nu unul sportiv ci o mare şi neruşinată cacialma… Retragerea spre cabine a adus tuturor «actorilor» o altă ploaie, dar de fluierături şi înjurături”. Acest joc de tristă amintire a fost consemnat în presa vremii drept „un pact ruşinos”. Jackie Ionescu era, la vremea respectică, antrenorul Politehnicii, iar pe teren au evoluat, pentru Poli, jucători de legendă ca Varga, Stoicov, Vlaicu, Băban sau Bătrânu. De cealaltă parte, pe banca dinamoviştilor stătea Florin Halagian. Din echipa „câinilor” făceau parte, printre alţii, Dorinel Munteanu, Mihali, Gerstenmaier sau Demollari.
Mai aproape de zilele noastre, în ultima etapă din sezonul 2005/2006, tot la Timişoara, cele două echipe au remizat din nou, punctul obţinut de „câini” fiind suficient pentru ca aceştia să termine sezonul pe locul al treilea, înaintea Sportului Studenţesc. Înaintea acestui joc, dar şi după cele întâmplate pe teren, au apărut tot felul de speculaţii care au indicat că meciul de la Timişoara nu a fost unul tocmai curat, jucătorii mimând, precum nişte foarte buni actori, fotbalul. La Dinamo evoluau actualii polişti Dan Alexa şi Ianis Zicu, jucători despre care Marian Iancu a spus că nu vor intra pe teren în meciul de azi. Lăsând la o parte speculaţiile, felul în care tratează Marian Iancu întâlnirea cu Dinamo nu poate lăsa decât loc de interpretări, niciuna în favoarea unui joc normal. Dacă fotbalişti amintiţi de Iancu nu vor juca, indiferent de rezultatul final, speculaţiile vor continua pe bună dreptate.
„Ofiţeri şi Gentlemeni!”, este titlul unui articol apărut în anul 1991, după un joc câştigat de Poli în faţa „câinilor” cu 3-1. Să sperăm că Zicu, Alexa şi Helder vor fi gentlemeni pe terenul de joc, îmbrăcaţi în echipamentul Politehnicii, nu în tribune, echipaţi în costume sobre, lângă conducătorii celor două formaţii.
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…