Categories: InvatamantSocial

Au venit la concert, au ajutat un talent

Au aflat azi pe ce muzică se fugăresc Tom şi Jerry, dar au făcut şi o faptă bună! Elevii mai multor şcoli din Timişoara au participat la un concert la Filarmonica Banatul, iar banii pe care i-au plătit pe bilete au ajutat un copil foarte talentat să-şi împlinească un vis.

Peste 1.000 de adolescenţi, elevi de clasele VII – XII, au umplut, astăzi, sala Filarmonicii Banatul, la concertul organizat în cadrul celei de-a treia ediţii a acţiunii muzical-caritabile a Clubului Leo, „Come to Filarmonia”. Copiii au învăţat că muzica clasică este peste tot în jurul lor şi, chiar dacă nu merg la concerte, o ascultă în filme şi chiar în desene animate. Instrumentiştii filarmonicii au interpretat „Dunărea albastră”, „Marşul Radetzky”, o bucată din „Frumoasa din pădurea adormită” sau un marş nupţial, toate exemplificate, înainte, de câte o bucată de film sau desen animate celebru. Biletul de intrare a costat 5 lei, dar niciunul dintre elevi nu a regretat că a venit la filarmonică.

Concertul a avut şi o latură caritabilă. O parte din banii adunaţi din bilete, alături de o sumă colectată la Balul Clubului Lions, îl vor ajuta pe un elev din clasa a X-a de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” să aibă propriul său pian. Marcelle Poaty-Souami este foarte talentat şi, pentru a le mulţumi colegilor care l-au ajutat să-şi împlinească visul, a cântat în deschiderea concertului, pe un pian al filarmonicii. „Am o clasă foarte deschisă pentru acţiuni caritabile. Nu a trebuit să îi convingem, au îmbrăţişat cauza imediat, le place foarte mult să ajute când pot”, a spus Alina Medeleanu, una din profesoarele care au însoţit copiii la concert.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

22 de minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago