Categories: Ultima ora

Restanţele Colterm îngheaţă caloriferele în Timişoara

Timişorenii au simţit, în această după-amiază, pe pielea lor, cum e să dârdâie în case, cu facturile plătite. De două zile, OMV Petrom Gas se joacă de-a furnizarea de gaz către Colterm şi ba închide, ba deschide robinetul. Conform primăriei, mâine va fi negociat un nou contract, cu un alt furnizor.

Peste 250.000 de timişoreni au ramas, in aceasta dupa-amiaza, fără căldură şi fără apă caldă. Colterm, furnizorul de agent termic al Timişoarei, a luat această măsură, după ce OMV Petrom Gas a oprit, miercuri, alimentarea cu gaz a companiei.

Conducerea Colterm susţinea, la începutul toamnei, că timişorenii nu vor avea probleme cu frigul. Acum, compania anunţă că are datorii de 13 milioane de lei către OMV Petrom Gas, motiv pentru care furnizorul a anunţat sistarea gazului natural către capitala Banatului. În luna octombrie, datoriile Colterm către OMV Petrom Gas depăşeau 70 de milioane de lei. In aceste condiţii, societatea timişoreană a accesat un credit în valoare de 50 de milioane de lei, pentru plata unei părţi din această datorie uriaşă, acumulată, în timp, şi din cauza nenonorării plăţilor promise de guvern. Anunţul de sistare a gazului este cu atât mai ciudat cu cât directorul Colterm, Aurel Matei, spune că, în ultimele două luni, a plătit peste 60 de milione de lei către acest furnizor. „În momentul de faţă sunt restante facturi în valoare de 13 milioane de lei. În cursul acestei săptămâni au avut loc întâlniri cu reprezentanţii OMV Petrom Gas, atât la sediul lor, cât şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la care a participat şi domnul primar Gheorghe Ciuhandu. Miercuri, 24 noiembrie, am primit un comunicat prin care am fost anunţaţi că problemele s-au rezolvat. Cu toate acestea, în cursul aceleiaşi după-amiezi, s-a revenit cu anunţul de sistare, fără nicio explicaţie”, se precizează într-un comunicat al Colterm, semnat de directorul Aurel Matei. Măsura de sistare a furnizării agentului termic afectează 85% din populaţia oraşului. În prezent, la reţeaua centralizată de încălzire şi de furnizare a apei calde sunt conectate aproape 87.000 de apartamente din Timişoara.

Ultima ora:

Primarul Gheorghe Ciuhandu şi directorul Colterm, Aurel Matei, au solicitat intervenţia guvernului în vederea continuării furnizării de gaz de către OMV Petrom Gaz.  In aceasta seara,  ministrul Economiei, Ion Ariton, a dispus continuarea furnizării de gaz către Colterm. Mâine urmeaza sa fie perfectat un nou contract, de aceasta data cu EON Gaz. Detaliile acestuia vor fi discutate tot mâine.

Share
Published by
Iulia Avram
Tags: coltermfrig

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

O oră ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

3 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

3 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

6 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

7 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

7 ore ago