Categories: Unde mergem

Bulgaria, destinaţie perfectă pentru Revelion

O agenţie de turism din Timişoara pariază pe Bulgaria, când vine vorba despre ofertele de Revelion. Directoarea acesteia a mers personal până acolo, pentru a-i contrazice pe cei care spun că ţara vecină nu e deloc sigură pentru turişti.

Reprezentanţii agenţiilor de turism din Timişoara au rămas interzişi când unii clienţi au ezitat în faţa unor oferte de Revelion, care iniţial li s-au părut extrem de atractive. Problema o reprezintă ţara în care ar ajunge, adică Bulgaria.

Când au văzut condiţiile – pârtia de schi, apartamentele, zona de munte splendidă în care se află staţiunea, facilităţile hotelurilor – şi au notat preţurile, oamenii au spus că-şi vor rezervări în cel mai scurt timp. În momentul în care au auzit însă că toate acestea se găsesc în Bulgaria, potenţialii clienţi au început să dea înapoi. Oamenii au auzit că acolo se fură, că pot fi uşor înşelaţi, că se ajunge greu la destinaţie, pentru că drumurile nu au indicatoare, şi nu vor să rişte.

„Bârfa asta cu hoţii circulă şi în cazul României şi, totuşi, asta nu înseamnă că ni se fură portofelele din buzunare sau poşetele de pe umăr, aşa, hodoronc-tronc, pe stradă sau în magazine. Lucruri din acestea se întâmplă peste tot, doar că la noi mai des ca la alţii. Bine ar fi să putem fi comparaţi la capitolul turism cu Bulgaria”, spune Gabriela Petcana, de la agenţia de turism Ultramarin. Astă-vară, mai mulţi turişti români plecaţi în Bulgaria s-au plâns că li s-au furat autoturismele de lux, asigurate, chiar din faţa hotelului în care cazaseră.

Pentru a nu avea astfel de surprize, Gabriela Petcana s-a suit în maşină şi a plecat la Bansko, fără a avea parte de niciun incident. Bansko este o staţiune montană cu peisaje superbe, posibilităţi de cazare în stil rustic sau cu facilităţile generoase ale unui hotel. „Să fim serioşi, sunt femeie şi nimeni nu mi-a făcut cea mai mică problemă. Totul e atât de sigur aici, încât mi-am investit banii în aceste locuri de cazare. Sunt convinsă că nu risc nimic. Preţul include câte două excursii în zonă, ghid turistic, folosirea piscinei interioare din hotel, a saunei şi a sălii de fitness. În cinci zile te relaxezi şi îţi încarci bateriile”, mai spune Gabriela Petcana.

Bansko este staţiunea numărul 1 din Bulgaria. Aici, sezonul durează până în mai şi sunt 65 de kilometri de pârtii. Staţiunea s-a dezvoltat în jurul unui oraş istoric, aşa că are oferte multiple: taverne, bucătărie cu meniu tradiţional, cafenele, baruri, discoteci şi cluburi de noapte.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

6 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

8 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago