Categories: Invatamant

Burse de la Fundaţia „Politehnica”

Nouă elevi nevoiaşi din judeţul Timiş vor primi, timp de un an, câte o bursă specială, acordată de Fundaţia „Politehnica”, cu scopul de a-i încuraja să-şi continue studiile universitare.

Este vorba despre viitori absolvenţi ai unor licee tehnice, care au acasă probleme de natură socială sau financiară. Ei vor primi, pe parcursul acestui an şcolar, câte 100 de lei pe lună, cu scopul de a fi motivţi să se înscrie la o universitate după absolvirea liceului. Alţi 40 de tineri din judeţele Arad, Caraş-Severin şi Bihor vor beneficia de aceleaşi stimulente, dar numai dacă aleg să-şi continue studiile. „Elevii au fost selectaţi în funcţie de activităţile extracuriculare, precum şi după mediile generale din anii trecuţi, care depăşeau 9,50. Tinerii sunt potenţiali studenţi de-ai noştri, cu probleme sociale”, a precizat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Fundaţiei „Politehnica”.

Iniţiativa a fost susţinută de mai mulţi oameni de afaceri, precum şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Am participat pentru a sublinia necesarul de personal pregătit în mediul de afaceri. Oamenii de afaceri din regiune trebuie să se preocupe de tinerii care au nevoie de încurajare, pentru a putea dobândi calificarea de care avem nevoie noi, cei din acest mediu”, a declarat Georgică Cornu, unul dintre sponsorii iniţiativei. „Vorbim despre susţinerea elevilor din mediul rural, defavorizaţi din punct de vedere al informaţiei. Vreau să încurajez parteneriatele între învăţământul preuniversitar şi universitar, precum şi concursurile şcolare”, a spus inspectorul şcolar general Marin Popescu. Tinerii beneficiari spun că vor folosi banii pentru a cumpăra rechizite, pentru a-şi îmbunătăţi calculatoarele sau pentru a-şi ajuta familiile.

Share
Published by
Renate Simion
Tags: poli

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

20 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

22 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

22 de ore ago