Categories: Ultima ora

Cozonac cu mac, nucă şi rahat, la atelierul de gătit

Nu mai puţin de 70 de timişoreni au venit, însoţiţi de copii sau de alţi membri ai familiilor, la cursul de preparat cozonaci organizat de cea mai celebră bloggeriţă culinară din Timişoara, Ama (http://amainbucatarie.blogspot.com).

Adunarea s-a dat, cu făină Boromir, la fabrica Prospero. Fiecare participant a primit şorţ, bonetă, făină şi indicaţii secrete despre tehnica de frământarea cozonacului, despre cum se ornează şi cum se aşteaptă coca să „crească”, pentru a face cel mai delicios şi arătos cozonac tradiţional. „În cinci ore de la postarea anunţului pe blog, locurile erau deja ocupate”, spune Ama, care, alături de Camelia Minişan, pune la cale, din trei în trei săptămâni, astfel de ateliere. Ideea cursurilor de gătit ţine în primul rând de socializare. „Ne facem prieteni, cunoaştem oameni noi, de calitate, pentru că alţii nu s-ar implica în aşa ceva”, spune un participant. Aproape jumătate din participanţi la cursul de cozonaci au fost bărbaţi, unii veniţi din proprie iniţiativă, alţii aduşi de „jumătăţile” lor. Chiar dacă s-au mişcat stângaci în faţa planşetei, au fost la fel de fericiţi, la final, să vadă că au făcut prăjituri aurii. Fiecare a plecat acasă cu propriul cozonac, plus câteva delicii din partea casei. „Cererea este foarte mare. Oamenii vin aici ca să înveţe să gătească şi să se relaxeze. De regulă, fiecare participant aduce cu el, la următorul curs, încă două sau trei persoane”, povesteşte Ama Petriţan. Tânăra de 26 de ani a învăţat să gătească în urmă cu trei ani şi tot atunci a pornit şi blogul culinar, ajuns unul dintre cele mai bine cotate din ţară, cu o medie de 26.000 de vizitatori unici lunar. Anul acesta a început să organizeze seminarii culinare practice, care se bucură de un foarte mare succes.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago