Categories: Sport

Flacăra Făget şi Avântul Bobda, ca Poli Timişoara

În judeţul Timiş, nu doar Poli Timişoara se poate lăuda că nu a pierdut niciun joc din campionat de la începutul sezonului. La nivelul primelor cinci eşaloane mai sunt alte două echipe fără vreo înfrângere.

În Liga a IV-a, Flacăra Făget este singura echipă neînvinsă a seriei, linia de clasament a formaţiei lui Oli Trandu indicând, în cele 15 jocuri de până acum, 11 victorii şi patru rezultate de egalitate. Flacăra Făget nu stă deloc rău nici în privinţa golaverajului, Berceanu şi colegii din ofensivă lăudându-se cu 45 de goluri în 15 etape. Nici defensiva formaţiei din Făget nu stă deloc rău, compartimentul condus de Gălan reproşându-şi doar şapte goluri primite. Cu un eşalon mai jos, în Campionatul Judeţean, se remarcă Avântul Bobda, care a câştigat 12 jocuri din cele 13 disputate până în prezent, celălalt rezultat fiind o remiză. 51 de goluri au înscris jucătorii Avântului Bobda, în timp ce au primit doar opt.

În ţară, la nivelul Ligii a II-a, doar două echipe nu au pierdut încă niciun joc. În seria I, liderul Ceahlăul Piatra Neamţ pare de neoprit, iar în Seria a II-a, Voinţa Sibiu, revelaţia acestui sezon, este neînvinsă. Echipa din Sibiu este antrenată de timişoreanul Alexandru Pelici şi a fost foarte aproape de surpriza sezonului. Elevii lui Pelici au intrat în prelungiri la jocul cu Poli Timişoara din Cupa României, Voinţa Sibiu fiind eliminată doar după loteria loviturilor de pedeapsă.

Chiar dacă judeţul Timiş are cinci echipe în Liga a III-a, niciuna dintre acestea nu se poate lăuda că nu a pierdut vreun joc. În ţară, la nivelul acestui eşalon sunt patru echipe neînvinse: FC Hunedoara, FCM Bacău, Unirea Slobozia, Chindia Târgovişte.

Alb-violeţii, neînvinşi de un an în campionat

În Liga I, Poli Timişoara a pierdut ultimul joc disputat în deplasare în urmă cu aproape un an, în 13 decembrie 2009, în ultima etapă a turului din sezonul trecut, când alb-violeţii au fost învinşi de FC Braşov cu 1-0. În 5 mai 2010, în etapa a XX-a a aceluiaşi sezon, Poli a pierdut pe teren jocul cu Rapid Bucureşti, dar, din cauza unor probleme legate de legitimarea jucătorilor Varga şi Bălan, scorul oficial a fost decis la masa comisiilor din cadrul FRF. Astfel, Poli a fost câştigătoare cu 3-0. Fotbaliştii timişoreni nu au mai pierdut de 15 jocuri în deplasare şi au făcut ca Poli să aibă o linie de clasament de invidiat. Alexa & Compania şi-au trecut în cont şase victorii şi nouă remize, acumulând astfel 27 de puncte, cu golaverajul 20-1.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago