Categories: Sport

„Bătrâna Doamnă” a judeţului a avut un tur aproape perfect

2. Juventus Pişchia 17      11      5        1        48 – 12        38      +11

Juventus Pişchia este una dintre echipele favorite la câştigarea Ligii a IV-a. Cu un antrenor tânăr, Cosmin Stan, Juventus de Pişchia s-a anunţat încă dinaintea debutului de campionat un adversar redutabil pentru celelalte participante la competiţie.

Fotbaliştii lui Cosmin Stan se află la doar trei puncte în urma liderului Flacăra Făget, iar conducerea, staff-ul tehnic şi jucătorii au în minte un singur lucru: câştigarea seriei şi participarea la jocul de baraj ce duce către Liga a III-a. Vedeta incontestabilă a formaţiei este Călin Bota, un fotbalist de 33 de ani care a evoluat pentru Poli, UMT, UTA sau ACU Arad, în Liga a II-a, şi chiar în primul eşalon, pentru defuncta UMT. De altfel, Călin Bota este golgheterul echipei şi al campionatului, alături de Puşcaşu de la Timişul Şag, cu 18 goluri. La capitolul experienţă mai intră şi Mihai Hromei, un fundaş central excellent, şi antrenorul Cosmin Stan, fost coleg în Liga I cu Bota, pe vremea când cei doi alcătuiau linia mediană a UMT-ului, în urmă cu opt ani. Fără discuţie, pata de culoare a formaţiei din Pişchia este mijlocaşul nigerean Oyedeji, care a reuşit să înscrie de două ori în prima parte a campionatului.

„Am avut un debut de campionat foarte bun, după care a urmat o perioadă bună, iar ultima parte a turului a fost în nota primei părţi. În mare parte sunt mulţumit de evoluţia echipei mele. Arbitrajul a fost, de cele mai multe ori, bun. Pot spune că balanţa este echilibrată, dacă mă refer la arbitrajele care au fost în favoarea noastră, în comparaţie cu cele în care am fost defavorizaţi. Consider că greşelile de arbitraj nu au fost voite, cu o singură excepţie însă. Arbitrajul de la Gottlob, unde am şi pierdut singurul joc din acest tur. Pentru retur suntem interesaţi să aducem încă trei jucători, deoarece lotul este destul de restrâns, iar în perioada 1-7 februarie, dacă bugetul ne va permite acest lucru, vom efectua şi un cantonament”, a precizat Cosmin Stan.

În ancheta noastră, clasamentul celor mai buni cinci jucători din Liga a IV-a Timiş, în viziunea lui Cosmin Stan, arată astfel: 1. Telescu (Flacăra Făget); 2. Puşcaşu (Timişul Şag); 3. Iacob (Flacăra Făget); 4. Demian (Timişul Şag); 5. Jilcu (Spartak Gottlob) şi Abu Lebda (FC Chişoda).

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago