Categories: SocialSport

Poli şi BC Timişoara au jucat pentru copii

Meci de spectacol la sala „Constantin Jude”. Poli şi BC Timişoara s-au întrecut la baschet şi fotbal, în scop caritabil. Surpriza a fost că niciuna dintre cele două formaţii nu a ieşit învingătoare la sportul pe care îl practică zi de zi. Banii adunaţi au mers către un centru de copii din Lugoj.

După 30 de minute de joc, fotbaliştii au câştigat meciul de baschet cu 53 la 50, coşgeterul serii fiind Rickets! Partida fotbal a fost adjudecată de BC Timişoara, care s-au impus cu 9 la 3, iar cel mai bun jucător a fost Nenad Markovic, care a stat în poartă şi a avut câteva intervenţii uimitoare. Trebuie spus însă că şi punctele s-au acordat diferit. Pentru baschetbalişti un gol însemna trei, iar coşurile reuşite de fotbalişti au fost punctate mai mult. „A fost foarte greu. Baschetul e un sport dificil, dar am reuşit să câştigăm. La fotbal au fost ei mai buni, au echipă. Nu pot spune că ne-au furat arbitrele, au fost corecte” a spus Costel Pantilimon. „Markovic e foarte bun în poartă şi Rickets la baschet. Cred că ar putea să joace la BC Timişoara şi în cupele europene. În această seară cel mai important a fost că am putut să ajutăm aceşti copiie”, a declarat, la final, căpitanul lui Poli, Dan Alexa.

Alb-violeţii s-au declarat bucuroşi că prima înfrângere nu a fost în campionat, ci cu „Leii din Banat”. „Mai bine am jucat baschet, dar important e că a fost o acţiune caritabilă. Ne-am simţit foarte bine. Mi-aş dori să fie cât mai multe acţiuni de acest gen, să-i ajutăm pe copii. Ne bucurăm că primul meci pierdut a fost cu prietenii noştri, şi nu în campionat”, a spus Cosmin Contra. „Real, Poli e neînvinsă. Dacă se calculau la fel golurile, meciul era egal: 3 la 3. Sunt sigur că şi ei dacă vroiau puteau să câştige liniştiţi. Victoria aparţine însă copiilor pentru care am jucat. E important să aibă curaj în viaţă şi să ştie că există oameni care se gândesc la ei: Poli, BC Timişoara şi suporterii ce au fost în această seară alături de noi. Acum ne bucurăm, uităm şi de situaţia din clasament, şi de supărare”, a spus Dragan Petricevic, antrnorul „Leilor din Banat”.

Meciul nu a fost însă lipsit de incidente: Scutaru a văzut cartonaşul roşu pentru proteste, iar arbitra a fost la un pas să înscrie un gol. De asemenea, în ultimul minut de joc, terenul a fost invadat de toţi jucătorii celor două formaţii, care aveau însă două mingi.

La final a existat şi o licitaţie, la care Cosmin Contra a pus la bătaie tricoul în care a evoluat ultima dată la Poli. Clubul BC Timişoara a câştigat licitaţia, după ce a oferit 1.600 de lei. La fel de generoşi au fost şi reprezentanţii lui Poli, care au donat 1.750 de lei. Banii obţinuţi din donaţii, aproape 6.200 de lei, au ajuns la un centru pentru copii cu dizabilităţi din Lugoj.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

O oră ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

3 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

5 ore ago