Categories: SocialUltima ora

Haosul de la ajutoarele UE lasă oamenii fără alimente

Ajutoarele de la Uniunea Europeană îşi aşteaptă încă beneficiarii. Din cauza neactualizării bazelor de date cu şomeri, oameni care ar putea folosi aceste alimente nu ajung pe liste, dar le-ar putea primi, la anul, gata expirate.

În timp ce în alte localităţi oamenii se calcă în picioare şi stau ore în şir la rând, pentru a primi alimentele gratuite alocate de la Uniunea Europeană, la Timişoara, acestea zac în depozit. Nici 40% din persoanele cu venituri mici nu au ajuns să le ridice. Au existat şi aici cozi, dar acest lucru s-a întâmplat în zilele în care după făină, zahăr şi mălai au venit pensionarii şi persoanele cu handicap.

Mai bine de jumătate din beneficiarii acestor alimente sunt şomerii şi cei care primesc ajutor social. Listele în baza cărora angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară oferă alimentele sunt întocmite de consiliul judeţean, dar baza de date a acestei instituţii nu este actualizată de jumătate de an. „Lista cu beneficiarii de produse este întocmită pe baza datelor furnizate de diferite instituţii din Timiş: primăriile, AJOFM, Direcţia de Asistenţă Socială etc. Deocamdată distribuim produse către beneficiarii din lista stabilită în luna iulie”, spune  Jana Lavrits, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Timiş.

În ultimele şase luni însă, au ieşit de pe listele şomerilor mii de oameni, iar alţii au intrat, aşa că nu se ştie exact cine sunt cei care pot primi alimente de la UE. Partea proastă este că făina are termen de valabilitate până în aprilie, iar mălaiul, până în iunie. În ritmul actualizării datelor, oamenii au toate şansele să primească alimentele expirate.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago