Sătui de primar, oamenii din Liebling îl „premiază” pentru activitate

Fac haz de necaz! La sfârşit de an, sătenii din Liebling îl „felicită” pe edilul lor pentru incompetenţă şi afaceri nefericite cu banii publici.

O scrisoare deschisă, care punctează nemulţumirile oamenilor din Liebling, are în prim-plan primarul Ioan Gheorghe Munteanu şi deciziile acestuia, considerate păguboase pentru comunitatea locală. „Acum, la sfârşit de an, când ar trebui să facem un bilanţ al realizărilor şi să ne bucurăm împreună de sărbători, noi, locuitorii comunei Liebling, facem un bilanţ negativ. Semnalele noastre nici măcar nu au avut ecou la nivelul superior al comunei. Problemele comunităţii noastre sunt grave şi nu întrevedem nicio modalitate de rezolvare”, scriu sătenii. Făcând haz de necaz, ei propun diverse premii pentru aleşii lor, care, astfel, ar putea privi mai responsabil funcţiile pe care le deţin. Premiul „pentru cele mai dezavantajoase contracte de lucrări încheiate” se acordă primarului Ioan Gheorghe Munteanu, pentru mai multe contracte. Unul dintre ele este cel pentru executarea lucrărilor de betonare a platoului din faţa Căminului Cultura. Valoarea: aproximativ 16.600 euro), iar perioada de garanţie, durata executării lucrărilor! Alte investiţii considerate nepotrivite sunt contractul pentru executarea tribunei şi cabinelor la terenul de sport (12.857 euro), cel pentru executarea lucrărilor de construire a capelei şi a gardului (în roşu) şi pentru finisaje (28.571 euro), cel pentru executarea lucrărilor de amenajare a unei fose la Postul de Poliţie Liebling (2.667 euro), respectiv contractul încheiat pentru reparaţii la grădiniţă, care are şi cea mai mai mare valoare, aproape 62.000 de euro. Consiliul Local Liebling s-a ales şi el cu premiul pentru cea mai stupidă hotărâre. „Este vorba despre hotărârea din 5 noiembrie 2010, pentru aprobarea Proiectului şi documentaţiei tehnico-economice pentru pietruirea străzilor. Cu majoritate de opt voturi din 11, s-au aprobat aceste documente din care nu rezultă nimic, ele nu reflectă realitatea, iar cei care le-au întocmit nu au fost pe teren şi nu cunosc situaţia; nu se ştie de către cine sunt întocmite, nu au semnături şi nici ştampilă”, mai spun localnicii.

Premiul special „pentru curaj, perseverenţă, iscusinţă” i-a revenit tot lui Ioan Gheorghe Munteanu, pentru întreaga activitate din ultimii şase ani şi jumătate, timp în care a fost viceprimar şi primar). Acesta i s-a acordat „pentru efortul depus în denaturarea adevărului, pentru hotărârile nechibzuite şi păguboase, pentru risipirea banului public şi pentru seninătatea şi convingerea cu care i-a indus în eroare pe cetăţenii comunei Liebling şi pe majoritatea consilierilor locali, care l-au susţinut şi i-au aprobat acţiunile”.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago