Categories: Administratie

Scandal cultural între Teatrul German şi CJ Timiş

Premiile culturale judeţene Pro Cultura Timisiensis, motiv de ceartă între Teatrul German de Stat şi Consiliul Judeţean. Cei din teatru susţin că unei actriţe i s-a atribuit şi apoi i-a retras un premiu, în timp ce reprezentanţii CJ spun că nici vorbă de aşa ceva.

Teatrul German a anunţat, ieri, că renunţă la orice formă de participare la decernarea premiilor Pro Cultura Timisiensis, în urma retractării, de către Consiliul Judeţean Timiş, a unei astfel de distincţii acordate iniţial actriţei Tatiana Sessler. „Suntem profund afectaţi de lipsa de respect manifestată faţă de un creator cu merite incontestabile, dobândite în arta teatrală în ultimii 22 de ani. Aceasta a culminat cu retractarea deciziei de a i se acorda un premiu, după ce împrejurarea decernării îi fusese comunicată personal laureatei. Este regretabil faptul că nu se recunoaşte faptul că valoarea nu se confundă nici cu vârsta, nici cu anii de vechime din cartea de muncă. Este de asemenea regretabil că suntem nevoiţi să asistăm la un tratament birocratic, în mod flagrant lipsit de demnitate şi respect faţă de artişti”, spune Lucian Vărşăndan, directorul Teatrului German. In 27 noiembrie, acesta a semnat, în numele instituţiei pe care o conduce, o scrisoare adresată conducerii CJ Timiş, solicitând o revenire asupra retractării premiului acordat Tatianei Sessler.
Scrisoarea a rămas însă fără răspuns, iar Răzvan Hrenoschi, directorul Direcţiei de Cooperare şi Informatică a Consiliului Judeţean Timiş, coordonatorul proiectul, susţine că lucrurile stau cu totul altfel. „Actriţei respective nu i s-a acordat acel premiu şi, deci, nici vorbă să fi primit o înştiinţare oficială din partea CJ. Există o comisie de propuneri şi, într-adevăr, numele doamnei Tatiana Sessler a figurat printre propuneri. O altă comisie votează şi dă girul final pentru aceste premii. Acea comisie nu a votat pentru respectiva artistă, care nu îndeplinea, pe altă parte, nici criteriul de vârstă impus de regulament”, spune Hrenoschi.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

2 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

2 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

6 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

20 de ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

22 de ore ago