Valiug, o noua destinatie pentru amatorii de schi

Ca în Austria! Aşa va arăta noua pârtie de schi, care va fi amenajată la Văliug, în judeţul Caraş-Severin, în cadrul unui contract de participaţiune între primăria localităţii şi un om de afaceri. Pârtia va avea nocturnă, telescaun şi tunuri de zăpadă şi va fi destinată mai ales familiilor.

Lacul Văliug este una dintre destinaţiile preferate pentru vară a locuitorilor din vestul ţării. Graţie unui proiect votat deja de consilierii locali din comuna Văliug, zona va deveni interesantă, din punct de vedere turistic, şi iarna. Acii va fi amenajată, deasupra Casei Baraj, o pârtie de schi cu o lungime de 800 de metri. Comuna dă terenul, omul de afaceri Ioan Popa, cu care se vor asocia autorităţile locale, va pune banii. „Continuăm ce avem la Semenic. Pârtia Semenic – Văliug este cea mai mare din zonă, comparabilă cu oricare din pârtiile austriece”, spune viceprimarul Gheorghe Sorin Blaga. „Estimez că investiţia totală va ajunge la 300.000 de euro. Vom avea aici nocturnă, telescaun de două persoane, cu o capacitate de 1.200 de persoane pe oră, dar şi tunuri de zăpadă”, a declarat omul de afaceri Ioan Popa. Comuna Văliug se află la 22 de kilometri de Reşiţa, drumul fiind recent asfaltat. În prezent, în zona sunt în jur de 400 de locuri de cazare, în hoteluri şi cabane, la preţuri cuprinse între 60 şi 150 de lei pe noapte. Terenul unde va fi amenajată noua pârtie a fost deja pregătit, nu mai trebuie decât telescaunul şi tunurile de zăpadă. Va fi vorba despre o pârtie de dificultate medie, care, speră investitorii, va putea fi dată în folosinţă la sfârşitul anului 2011. „Ne dorim la Văliug o pârtie de familie. Va fi avantajoasă mai ales în iernile grele, cu viscol, cei care vin de la oraşe să schieze şi nu au curaj să se aventureze sus pe munte. Vor putea schia foarte bine aici, la poalele Semenicului”, a conchis Ioan Popa.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: lac

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago