Investiţiile private pentru ridicarea bazelor sportive sunt, în România, mai rare decât sărbătorile legale. Arena din Covaci este un exemplu. Vreo 700 de numere de casă şi un stadion de fotbal în care s-au investit peste 500.000 de euro.
Stadionul a fost ambiţia lui Florin Macavei, care a vrut să clădească o echipă de fotbal valoroasă în satul aparţinător comunei Sânandrei. Au fost şi vremuri bune. Acum un an, Fortuna Covaci juca în Liga a II-a. Timişul avea, din nou, după mai bine de trei decenii, un sat în eşalonul secund. Primii fuseseră cei de la Unirea Tomnatic. Mult hulita criză i-a afectat însă şi pe covăceni, aşa că Fortuna nu mai evoluează în Liga a II-a, de unde a retrogradat, nici în cea de-a treia şi nici măcar în eşalonul al patrulea. „Ne-a afectat criza, aşa că echipa este formată doar din săteni şi participă la jocurile din Campionatul Municipal, adică ultimul eşalon fotbalistic. Mai avem şi trei grupe de copii care sunt antrenaţi de timişoreanul Ciprian Petre. Avem copii de perspectivă din Sânandrei, Carani şi Covaci. Am înţeles că de unul dintre aceşti puşti, David Mihăilescu, ar fi interesaţi cei de la Poli. Aştept să treacă criza şi să demarăm un proiect concret. Vrem să formăm un centru zonal de fotbal, unde să atragem toţi copii talentaţi”, spune Octavian Stăncioiu, preşedintele clubului timişean.
Dar ce se întâmplă cu cochetul stadion aflat în câmp, la câteva sute de metri de localitate? „Pe lângă activitatea de bază, fotbalul, vom organiza şi alt gen de evenimente decât cele sportive. Când vremea se va încălzi, vrem să organizăm mai multe concerte cu artişti renumiţi de folk sau din folclorul românesc. În plus, anul acesta mai avem nişte surprize. Vom organiza şapte festivaluri”, continuă Stăncioiu. În luna aprilie va avea loc Festivalul mâncărurilor de post, cu o săptămână înainte de Paşte, în mai – Festivalul papanaşilor şi Festivalul Dacilor Liberi, ajuns la cea de-a treia ediţie, în luna august – Festivalul Paul Chinezul; în septembrie – Romanţă de toamnă – Festival de muzică folk, iar în octombrie vor fi Festivalul purcelului la proţap şi Festivalul ţuicii, rachiului, pălincii şi horincii. „Anul viitor sper să doborâm un record deţinut de comuna Ciocăneşti din judeţul Suceava, care organizează în fiecare an 14 festivaluri. Eu sper că la Covaci vom reuşi să organizăm 15 festivaluri”, încheie pe un ton dătător de speranţă Tavi Stăncioiu.
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…