Categories: Unde mergem

Arena celor sapte festivaluri, la Covaci

Investiţiile private pentru ridicarea bazelor sportive sunt, în România, mai rare decât sărbătorile legale. Arena din Covaci este un exemplu. Vreo 700 de numere de casă şi un stadion de fotbal în care s-au investit peste 500.000 de euro.

Stadionul a fost ambiţia lui Florin Macavei, care a vrut să clădească o echipă de fotbal valoroasă în satul aparţinător comunei Sânandrei. Au fost şi vremuri bune. Acum un an, Fortuna Covaci juca în Liga a II-a. Timişul avea, din nou, după mai bine de trei decenii, un sat în eşalonul secund. Primii fuseseră cei de la Unirea Tomnatic. Mult hulita criză i-a afectat însă şi pe covăceni, aşa că Fortuna nu mai evoluează în Liga a II-a, de unde a retrogradat, nici în cea de-a treia şi nici măcar în eşalonul al patrulea. „Ne-a afectat criza, aşa că echipa este formată doar din săteni şi participă la jocurile din Campionatul Municipal, adică ultimul eşalon fotbalistic. Mai avem şi trei grupe de copii care sunt antrenaţi de timişoreanul Ciprian Petre. Avem copii de perspectivă din Sânandrei, Carani şi Covaci. Am înţeles că de unul dintre aceşti puşti, David Mihăilescu, ar fi interesaţi cei de la Poli. Aştept să treacă criza şi să demarăm un proiect concret. Vrem să formăm un centru zonal de fotbal, unde să atragem toţi copii talentaţi”, spune Octavian Stăncioiu, preşedintele clubului timişean.
Dar ce se întâmplă cu cochetul stadion aflat în câmp, la câteva sute de metri de localitate? „Pe lângă activitatea de bază, fotbalul, vom organiza şi alt gen de evenimente decât cele sportive. Când vremea se va încălzi, vrem să organizăm mai multe concerte cu artişti renumiţi de folk sau din folclorul românesc. În plus, anul acesta mai avem nişte surprize. Vom organiza şapte festivaluri”, continuă Stăncioiu. În luna aprilie va avea loc Festivalul mâncărurilor de post, cu o săptămână înainte de Paşte, în mai – Festivalul papanaşilor şi Festivalul Dacilor Liberi, ajuns la cea de-a treia ediţie, în luna august – Festivalul Paul Chinezul; în septembrie – Romanţă de toamnă – Festival de muzică folk, iar în octombrie vor fi Festivalul purcelului la proţap şi Festivalul ţuicii, rachiului, pălincii şi horincii. „Anul viitor sper să doborâm un record deţinut de comuna Ciocăneşti din judeţul Suceava, care organizează în fiecare an 14 festivaluri. Eu sper că la Covaci vom reuşi să organizăm 15 festivaluri”, încheie pe un ton dătător de speranţă Tavi Stăncioiu.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc dezbaterea „35 ani de libertate sau 35 ani de dezamăgire? Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie”

Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…

10 ore ago

Colterm întrerupe furnizarea căldurii şi apei calde în mai multe zone din oraş

Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…

11 ore ago

Ciocnirea giganților: accident cu tramvaie! Două persoane au fost transportate la spital

Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…

11 ore ago

Catălin Drulă, atac dur la liderii PSD în scandalul Nordis: “Așa arată banditismul de stat”

Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…

11 ore ago

PNL Timiş a pierdut şi „războiul consilierilor” din Sânnicolau Mare. Cei şase consilieri excluşi din PNL au fost validaţi în instanţă

Judecătoria Sânnicolau Mare a validat mandatele celor şase consilieri locali din partea PNL pe care…

11 ore ago

Cosmin Şandru, despre Marcel Ciolacu: “Este un real pericol pentru țară, pentru siguranța națională”

Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că un preşedinte al României precum Marcel Ciolacu…

13 ore ago