Categories: Timp liber

Scanteie: „Sunt ce vad ,ce simt, ce traiesc…”

Scânteie, cunoscut şi sub pseudonimul de Ad Litteram, pregăteşte un nou album, care poartă acelaşi nume ca si ultimul său videoclip, „Răni cicatrizate”. Cântăreţul dur povesteşte, în melodiile sale, foarte mult din întâmplările proprii şi ne promite şi câteva surprize. Scânteie a vorbit, pentru cititorii www.debanat.ro, despre clipurile sale, noul album şi despre fanii săi din Timişoara.

Am văzut că ai scos un clip nou. Povesteşte-ne despre el
Au fost chiar două clipuri noi, ilustrând piesele „Răni cicatrizate” şi „Dâra de sânge”. Depinde la care dintre ele te referi. Au fost scoase în aceeaşi lună, la un interval de două săptămâni._Pentru „Răni cicatrizate” am lucrat cu deja celebrul Alex Ceauşu şi toată treaba s-a desfăşurat în Floreşti, Prahova, la un castel în paragină (Micul Trianon) şi e practic un simplu clip de imagine. La „Dâra de sânge” s-a lucrat cu Mircea Zanian şi Alex Ranta. Nu e mult de povestit, pentru că filmările au durat puţin, timp în care am dat REC continuu.

Ce încerci să transmiţi fanilor tăi?
Ce văd, ce simt, ce trăiesc…

Cât au durat filmările la videoclip?
Nici măcar o zi,_câteva ore. Cred că au fost cele mai relaxante clipuri. Unul făcut la iarbă verde, iar celălalt în studio.

Te rog să ne spui mai multe despre tine. Cine este, de fapt, Scânteie, alias Ad Litteram?
„N-am renunţat să fiu ceea ce sunt”, dar cred că mă puteţi descoperi ascultând-mi piesele, albumele, dar asta doar dacă aveţi curaj. Referitor la cea de-a doua întrebare, îţi mărturisesc că am de gând să renunţ la combinaţia asta. Ad Litteram e doar un nume de proiect. Acesta este şi motivul pentru care nu mă puteam prezenta cu acelaşi nume şi pe materialele altora.

Am văzut că pregătesti un album. Ceva invitaţi surpriză?
Deja se poate comanda online (http://shop.hiphopkulture.ro/ad-litteram-rani-cicatrizate-2010/ sau http://rapmusicstore.bronews.com/v1/magazin-hip-hop/ad-litteram-rani-cicatrizate-2010/) şi în curând şi prin SMS. Este un album plin de colaborări: K-gula,Vlad Dobrescu, Cedry2k, Doc, Ţapinarii, Bitza, Stoe Toxxic…

Ce părere ai despre mişcarea hip hop din Timişoara?
Se mişcă şi cred că se mişcă bine. Au sound-ul lor şi nu vorbesc doar de Skizzo Skillz şi Pacha Man, cei cu care am colaborat eu.

Se poate trăi în România doar din muzică?
Eu zic că da şi cred că se poate trăi chiar decent, dar, din păcate, nu e suficient să ai doar talent şi noroc ca să-ţi iasă jocul.

Share
Published by
Andreea Adam

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

O oră ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

3 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

6 ore ago