„Bijutierii” Zicu si Goga au lichefiat Gazul

Poli Timişoara – Gaz Metan Mediaş 3-1 (0-0)

Poli a debutat în campionat cu o victorie obţinută de „bijutierii” echipei, Zicu şi Goga. În primele 45 de minute, puţinii spectatori care au avut curajul să înfrunte gradele cu minus de afară au primit fotbal cu pipeta.

Doar două ocazii importante, câte una la fiecare poartă, au însemnat prea puţin pentru a-i încălzi pe suporteri. A urmat însă actul secund, când s-au marcat patru goluri. Conform tradiţiei din acest sezon, Gaz Metan Mediaş a deschis scorul, spre disperarea timişorenilor. Scenariul începea să fie comparabil cu cel din ultimul joc de pe teren propriu în compania medieşenilor. A lipsit însă brazilianul Eric, care în retur le-a administrat alb-violeţilor o „dublă” usturătoare, care i-a îndepărtat de podiumul clasamentului în campionatul trecut. Iar la Poli s-au aflat pe teren Goga şi Zicu, până atunci invizibili. După doar câteva minute după stupidul gol primit de Pantilimon de la Dudiţă, în urma unei greşeli copilăreşti a lui Scutaru, şi-a intrat în rol Goga, care l-a executat pe portarul advers cu o execuţie de zile mari, printr-un şut cu piciorul stâng, din afara careului. A fost momentul în care rolul principal al partiturii i-a fost cedat lui Ianis Zicu. Sau mai bine spus şi-a intrat singur în acest rol. „Machidonul”, după încă două ocazii bune ale lui Poli prin Alexa şi Axente, s-a desprins de un fundaş advers şi l-a executat pe Pleşca. „Pentru mama” a fost mesajul scris pe un tricou alb arborat după gol de Zicu. Internaţionalul român şi-a spus ultimul cuvânt în jocul cu Gaz Metan Mediaş cu 15 minute înainte de final, reuşind să-şi treacă în cont o nouă „dublă” şi cel de-al 11 gol din acest sezon pentru Poli Timişoara. Pentru Poli urmează două confruntări extrem de dificile, o deplasare la Cluj, pentru jocul cu CFR, şi o partidă pe teren propriu cu Universitatea Craiova.

Poli Timişoara: Pantilimon 6 – Scutaru 4, Luchin 5, Ghionea 6, Sepsi 6 – Goga 6,5, Alexa 6, Cisovski 5,5, Zicu 8 – Magera 5, Axente 5,5. Au mai evoluat Ricketts si Rafael Rocha.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

15 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

19 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

19 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

20 de ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

20 de ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

21 de ore ago