Categories: SănătateSocial

Donatie pentru maternitatile timisorene

Spitalul Clinic „Dumitru Popescu” şi Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara au primit cea de a doua donaţie Pampers din cadrul campaniei „1 pachet = 1 vaccin”.

Prin această campanie, Pampers şi UNICEF îşi propun eliminarea tetanosului neonatal la nivel global. Părinţii din România au fost printre cei mai activi susţinători ai campaniei în ediţiile trecute. Pampers donează maternităţilor din patru oraşe mobilier pentru nou-născuţi şi scutece, mămicile fiind cele care decid unde ajung aceste donaţii. Mulţumită susţinerii lor, cea de a doua donaţie a ajuns în Timişoara. Maternitatea Spitalului „Dumitru Popescu” a primit o donaţie care constă în scutece, 22 de pătuţuri neonatale, 11 mese de înfăşat şi 11 scaune de alăptat, iar maternitatea „Bega” a primit scutece, 15 pătuţuri neonatale, opt mese de înfăşat şi opt scaune de alăptat.
„Maternitatea acoperă tot vestul ţării. Noi promovăm exclusiv alimentaţia la sân. De aceea, este foarte important să ai un confort al mamei şi al copilului. Această donaţie ne ajută să implementăm mai bine acest plan. Mobilierul este foarte util pentru că mama îl poate manevra foarte uşor şi poate să-şi aducă bebeluşul aproape de pat”, a declarat dr. Gabriela Olariu, şeful Secţiei de Neonatologie a maternităţii „Dumitru Popescu”. La donaţie a fost prezentă şi Rita Mureşan, susţinătoarea celei de a treia ediţii a campaniei „1 pachet = 1 vaccin”. „În afară de a-i ajuta pe cei care au nevoie de vaccinul antitetanos, campania are şi o cauză locală. Mămicile şi bebeluşii beneficiază de atenţia Pampers, pentru a încuraja această modalitate de a primi copilul la pat imediat după naştere. Este un lucru bun ca mămica să intre în contact cu bebeluşul şi mai important este pentru bebeluş să simtă mămica aproape imediat după ce se naşte”, a spus Mureşan. Părinţii din România au susţinut maternităţile din oraşul lor, intrând pe pagina de Facebook „Lumea Mămicilor”, participând la mozaicul Pampers şi votând oraşul preferat.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

18 ore ago